|

Turkcell Vakfı faaliyete başladı

Gelirlerinin yüzde birini toplumsal fayda projelerine ayıran Turkcell, bu alanda güçlü bir adım daha attı. Turkcell’in yürüttüğü toplumsal fayda projelerini çatısı altında toplayacak Turkcell Vakfı, ilk Mütevelli Heyeti toplantısını gerçekleştirerek faaliyetlerine başladı.

Haber Merkezi
04:00 - 17/11/2018 السبت
Güncelleme: 00:52 - 17/11/2018 السبت
Yeni Şafak
Turkcell, bu alanda güçlü bir adım daha attı
Turkcell, bu alanda güçlü bir adım daha attı

Dezavantajlı bireylere ve topluma yatırım odaklı kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerine her yıl gelirlerinin yüzde 1’ine tekabül edecek bir bütçe ayıran Turkcell, bu alandaki faaliyetlerini bir çatı altında toplamak üzere güçlü bir daha adım attı. Kuruluş kararı 30 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında hissedarların bilgisine sunulan Turkcell Vakfı dün yapılan ilk Mütevelli Heyeti toplantısıyla faaliyete başladı.

YÖNETİMDE KİMLER VAR

Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanlığı’na Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Başkan Yardımcılığı’na ise Atilla Koç seçildi. Turkcell Vakfı Yönetim Kurulu’nda ise şu isimler yer aldı: “Ahmet Akça (Başkan), Muhterem Kaan Terzioğlu (Başkan Yardımcısı), Ali Türk, Osman Yılmaz ve Banu Şensivas (Genel Sekreter). Konuyla ilgili açıklama yapan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, binlerce yıllık vakıf müessesesinin toplumsal refahın artırılması noktasında kamu-özel sektör işbirliğinin nasıl olması gerektiğine dair dünyaya bir model teşkil ettiğine dikkat çekti. Akça, “Günümüz dünyası, yalnızca devletlerin sorumluluk almasıyla çözülemeyecek kadar karmaşık problemlerle mücadele ediyor. Bu anlamda tüm dünyadaki özel sektör temsilcilerine büyük görevler düşüyor. Biz de bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek projelerimizi daha güçlü, etkili, verimli, şeffaf ve daha yüksek fayda yaratacak bir noktaya taşımak adına Turkcell Vakfı’nı kurduk. Bundan sonra her sene hissedarlarımızın da belirleyeceği çerçeve dahilinde diğer yardımlarımız gibi Turkcell Vakfı’na da bağışta bulunulacak” dedi.

#Türkcell
#Türkcell Vakfı
٪d سنوات قبل