|

TÜMOSAN yerli motor için görüşmelere başladı

TÜMOSAN ile FNSS Savunma Sistemleri arasında 6x6 ve 8x8 araçlara yönelik yerli ve milli motor alt sistemi için sözleşme görüşmelerine başlandı.

Yeni Şafak
16:42 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 16:51 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
6x6 ve 8x8 araçlara yönelik yerli ve milli motor geliştirilecek.
6x6 ve 8x8 araçlara yönelik yerli ve milli motor geliştirilecek.

TÜMOSAN ve FNSS Arasında ÖMTTZA Projesi kapsamında tedarik edilecek 6x6 ve 8x8 araçlara yönelik yurt içinde geliştirilmesi hedeflenen yerli ve milli motor alt sistemi için sözleşme görüşmelerine başlandığı KAP'a bildirildi.

TÜMOSAN'dan Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama şöyle;

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyacına binaen yürütülmekte olan Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar (ÖMTTZA) Projesi kapsamında, Savunma Sanayii İcra Komitesi Kararı doğrultusunda FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.(FNSS) firmasının Savunma Sanayii Başkanlık'ı ile sözleşme görüşmelerine başlayacağı tarafımıza iletilmiştir.


Bu maksatla ÖMTTZA Projesi kapsamında tedarik edilecek 6x6 ve 8x8 araçlara yönelik yurtiçinde geliştirilmesi hedeflenen yerli ve milli motor alt sistemi için firmamız ile FNSS arasında alt yüklenicilik sözleşmesi imzalanmasına yönelik görüşmeler başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

#ÖMTTZA Projesi
#​TÜMOSAN
#FNSS Savunma Sistemleri
6 yıl önce