|

THY’nin hedefi yılda bin pilot

Dünyada en çok noktaya uçan havayolu olan Türk Hava Yolları (THY), büyüyen uçak filosunda görev yapacak pilot ihtiyacını karşılamak için atağa kalktı. Şu anda yılda 300 pilot yetiştiren THY’nin hedefi 25 bin lira maaşla çalışacak yılda 1000 pilot yetiştirmek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:54 - 23/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
THY’nin Eğitim Uçuş Merkezi’nde pilot adayları, teorik eğitimlerini sınıflarda, pratik eğitimlerini ise hem simülatörlerde hem de uçaklarda yapıyor.
THY’nin Eğitim Uçuş Merkezi’nde pilot adayları, teorik eğitimlerini sınıflarda, pratik eğitimlerini ise hem simülatörlerde hem de uçaklarda yapıyor.

Türk Hava Yolları’nın İnsan Kaynakları’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, her yıl bin pilot almayı hedeflediklerini belirtti. Atatürk Havalimanı’nda THY Uçuş Eğitim Merkezi’nde konuşan Abdülkerim Çay, büyüyen uçak filosu ve verilen yeni uçak siparişleri nedeniyle pilot ihtiyacının arttığını söyledi.


PİLOT İHTİYACIMIZ ARTIYOR

Şu anda yılda 300 pilot yetiştirdiklerini açıklayan Çay, “Ülkemizdeki ekonomik gelişmeler ve yeni havalimanı yatırımları, Türkiye’nin bir cazibe merkezi olması havacılık sektörünü geliştiriyor. Buna paralel olarak Türk Hava Yolları da yeni uçak siparişleri vermeye devam ediyor. Yeni Havalimanına geçtiğimizde büyüme oranımızda ve kapasitemizde artış olacak. Bu kapsamda uçakların ihtiyacını karşılamak üzere pilot istihdamımızı her yıl arttırmak istiyoruz. Şu anda yaklaşık yıllık 300 pilotu biz kendimiz yetiştiriyoruz. Hedefimiz yıllık 1000 pilot yetiştirmek” dedi

Şu anda THY’nin 4 bin 500 pilot çalışanı olduğunu belirten Çay, şu bilgileri verdi: “Pilot olmak bilindiği kadar zor değil. Üniversitelerin en az 2 yıllık bölümlerinden mezun olan, 35 yaşını geçmemiş arkadaşlar bize başvurabilirler. Diploma ve İngilizce bilmeleri bizim için ön şart. Bazı fiziki şartlar da var. Bu şartlara sahip olan gençler THY’ye pilot olmak için başvurabilir.

  • Pilot olmak isteyen gençlere seslenen Abdülkerim Çay, “Pilot olmak güzel meslek. Ekonomik şartları da fena değil. Pilotlar başladıkları yıl itibari ile 25 bin TL net ücret alabiliyorlar. Bizim yetiştirdiğimiz arkadaşlardan bir miktar kesinti yapıyoruz” dedi.
#THY
#Pilot
6 yıl önce