|

4 B'ye geçen işçilere yüzde 10 zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, "4 C'den 4 B'ye emekçi kardeşlerimizin geçişini 2 Nisan itibarıyla gerçekleştirmiş olacağız. Ücretlerinde yüzde 10 artış yapıyoruz." dedi.

Yeni Şafak
13:01 - 3/04/2018 Salı
Güncelleme: 13:49 - 3/04/2018 Salı
AA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "4 C'den 4 B'ye emekçi kardeşlerimizin geçişini 2 Nisan itibarıyla gerçekleştirmiş olacağız. Ücretlerinde yüzde 10 artış yapıyoruz. İzin sürelerinde de bir düzenleme gerçekleştireceğiz." dedi.

TAŞERON İŞÇİ KONUSUNDA SONA GELİNDİ


Taşeron işçiler konusunda sona geldiklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İşçilerimizle alakalı da önemli düzenlemeleri gerçekleştiriyoruz. Taşeron konusunda bu hafta son virajına girmiş durumdayız. Çalışmalarımızda büyük bir aksaklık yaşamadık. Birazcık algı operasyonlarına, bilgi kirliliklerine maruz kaldık ama sağlıklı şekilde yürütmüş durumdayız. Dün akşam itibariyle 4C’den 4B’ye geçecek kardeşlerimizi ile ilgilide kararnamemiz resmi gazetede yayınlanmış durumda. Yüzde 10 ücret artışıyla ve izin sürelerini düzenleyerek 4C’den 4B’ye emekçi kardeşlerimizin geçişini 2 Nisan itibari ile gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

TAŞERON İŞÇİ NEDİR?

Taşeron işçisi; kamu kurumlarınca yapılan hizmet alım ihalesini kazanan özel sektör firması bünyesinde istihdam edilen; ancak fiilen kamu kurumu işyerinde çalışan ve kamu hizmeti yürüten işçidir.

Kadrolu işçiden en önemli farkı; kadrolu işçinin işvereninin kamu kurumu olması; fakat taşeron işçisinin işvereninin özel sektör şirketi olmasıdır.

TAŞERON İŞÇİNİN KADRO SÜRECİ

Taşeron işçiler kadroya geçebilmek için Ocak ayında başında başvurularını yaptılar. Daha sonrasında başvurular değerlendirildi. Güvenlik soruşturmaları yapıldı. Bu aşamalardan geçen işçiler sınavlara girdi. Sınavlar da tamamlandı. Taşeron işçiler hem yazılı hem de sözlü sınavlardan geçtiler.

Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapıldı. Bu tarihler tavsiye niteliği taşıdığından değişkenlik gösterebilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

TAŞERON İŞÇİYE YÜZDE 10 ZAM

Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan taşeron işçilerin maaşlarına ilişkin bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Sarıeroğlu, taşeron işçilerin maaşlarında yüzde 10 zam yapılacağını açıkladı. Bakan Sarıeroğlu taşeron işçilerin izin süreleriyle ilgili olarak da, "İzin sürelerinde de bir düzenleme gerçekleştireceğiz" açıklamasını yaptı.

#Taşeron işçi
#Zam
#Jülide Sarıeroğlu
#4 B
6 yıl önce