|

Ekonomi seçimi istiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler Türkiye’nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. Seçim 24 Haziran 2018'de olacak" sözleri piyasalarda bayram havası estirdi. Peki seçim kararı ekonomiyi nasıl etkileyecek? Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da seçim kararının ekonomide olumlu etkiler göstereceğini söyleyerek, "Yatırımlar artacak, seçim ekonomi açısından olumlu sonuçlar getirecek" dedi.

Yeni Şafak
10:21 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:36 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Bozdağ: Seçim kararının ekonomi çevresinde desteklendiği ​dün piyasaların verdiği tepkiden belli olmuştur.
Bozdağ: Seçim kararının ekonomi çevresinde desteklendiği ​dün piyasaların verdiği tepkiden belli olmuştur.

Ekonomi çevreleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçim kararını konuşurken, ekonomiyle ilgili bir yorum da

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "24 Haziran'da iktidara gelen, 5 yıl önüne bir perspektif alacak. 'Hükümet kurulamazsa' diye bir dert yok artık, sandıktan hükümeti millet doğrudan çıkaracak" dedi.

ERKEN SEÇİM EKONOMİYİ NASIL ETKİLER?

Ekonominin belirsizliği ve istikrarsızlığı sevmediğini söyleyen Bozdağ, "Türkiye'nin 156 yıldır ekonomide değişiminin nedeni istikrardır. Güçlü lider, güçlü parti olduğunda ekonomi de yolunda olur. İstikrar kalıcı hale gelmişti. Ekonomide istikrar var. Yatırımcıda 'İktidar nasıl gelecek, nasıl gidecek' tereddütü yaşanmayacak. Ekonomi ivme kazanacak. Seçime kadar mesafeyi ne kadar kısa tutarsak, yatırımcıda elini cebine atmama dönemi o kadar kısa olacaktır. Siyasi tecrübemle söylüyorum. Ekonomideki iyileşme seçimi beklemeyecek. Ekonomi daha olumlu adımlar atacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimi kararının piyasaları rahatlattığını gördük" diye konuştu.

EKONOMİ ÇEVRELERİ SEÇİMİ DESTEKLİYOR

"Seçim kararının ekonomi çevresinde desteklendiği dün piyasaların verdiği tepkiden belli olmuştur" diyen Bozdağ, "Seçim kararının açıklanmasını müteakip borsa 112 bini aştı, euro da dolarda da düşüşler yaşandı. Bu piyasaların bu karara destek verdiğini gösteriyor. Anketlerde seçimin ilk turda biteceğini söylüyor" dedi.

#Erken seçim
#Ekonomi
#Bekir Bozdağ
6 yıl önce