EDISYON:

Savunmada yerli şov

Haber Merkezi
04:0028/04/2019, Pazar
G: 28/04/2019, Pazar
Yeni Şafak
İki yıl önce İstanbul’da düzenlenen IDEF 2017 Fuarı’nı dönemin Başbakan Binali Yıldırım açmıştı.
İki yıl önce İstanbul’da düzenlenen IDEF 2017 Fuarı’nı dönemin Başbakan Binali Yıldırım açmıştı.

Türkiye’nin en büyük savunma sanayi fuarı IDEF 2019, salı günü kapılarını açıyor. Binden fazla firmanın yer alacağı fuarda yerli ve milli teknolojiler şov yapacak. Fuarda Türkiye’de üretilen kara, hava ve deniz askeri teçhizatların yanı sıra geliştirilen yeni İHA, füze, zırhlı araç, taşıyıcılar ve elektrikli teknolojiler yer alacak.

İki yılda bir düzenlenen IDEF 2019, 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, TÜYAP organizatörlüğünde 30 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

1000’DEN FAZLA FİRMA KATILACAK

IDEF 2019 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na 800’ü yabancı savunma şirketlerinden oluşan binden fazla firma katılacak. 50’den fazla ülkeden yapılacak katılımlarda askerler ve konunun profesyonellerinin milyar dolarlık anlaşmalar yapması bekleniyor. Açılışı dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirilen IDEF 2017 fuarına 67 ülke ve 2 uluslararası kuruluştan 133 heyet, 637 heyet üyesi ziyaret etmişti. Fuara 1 Cumhurbaşkanı, 26 Bakan, 6 Genelkurmay Başkanı, 17 Bakan Yardımcısı, 5 Genelkurmay Başkan Yardımcısı, 10 Kuvvet Komutanı ve 14 Müsteşar ile çok sayıda sivil ve askeri tedarik makamı katılmıştı. 50 ülkeden 503’ü yabancı, 317’si yerli olmak üzere toplam 820 firma ve firma temsilciliğine ev sahipliği yapan fuara, yerli ve yabancı katılımcı firmalar ile heyetler arasında gerçekleşen görüşmelerde önemli ticari bağlantılar kurulmuş ve 2 bin 240 adet randevulu görüşme ve stant ziyareti, 50 imza töreni gerçekleştirilmişti. Öte yandan 2 sene önceki fuarı 65 bin profesyonel ziyaret etmişti.

DÜNYANIN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Faurla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “IDEF’te savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii alanlarında üretilen en modern araç, malzeme ve sistemler sergilenmektedir. Bu sayede söz konusu sektörlerdeki teknolojik gelişmeler; heyetler, firmalar ve ziyaretçiler tarafından takip edilebilmektedir. Bu işlevleri dolayısıyla IDEF, dünyanın en önemli uluslararası savunma sanayii iş birliği ve tanıtım platformlarından biridir. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenecek olan IDEF 2019, firmalar için bir buluşma noktası olacaktır” şeklinde konuştu.

  • Zırhlı amfibi hücum aracı ZAHA ilk kez fuarda
  • Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilen Zırhlı Amfibi Hücum Araçları (ZAHA) fuarda sergilenecek. FNSS’nin sergileyeceği araçlar arasında ilk kez ZAHA da bulunacak. Şirket, geçen yıl Endonezya’daki Indo Defence Fuarı’nda 1/10 ölçekli maketini sergilediği aracı, bu kez ön prototipiyle vitrine çıkaracak. ZAHA, zırhlı amfibi hücum araçlarına 21. yüzyıl teknolojisini getirecek. ZAHA’lar, amfibi harekatta hem birliklerin kıyıya güvenli şekilde çıkarılmasını sağlıyor hem de karaya çıktıktan sonra zırhlı personel taşıyıcı olarak görev yapıyor. Dünyada çok az sayıda ülke, bu tür araçları envanterinde bulunduruyor. NATO ve müttefiklerinde ise bu sınıftaki araçları üreten FNSS dışında tek firma bulunuyor.
  • Tüfekli drone Songar görücüde
  • Türk savunma sanayi şirketi Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri A.Ş. üzerine makineli tüfek monte edilmiş uzaktan kumandalı küçük bir insansız hava aracı (İHA) geliştirdi. Video ile sosyal medya üzerinden duyurulan yeni silah IDEF’te beğeniye sunulacak. Şirketin yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı: “Askeri ve güvenlik amaçlı her türlü operasyonda, gündüz ve gece etkin olarak kullanılmak üzere geliştirilmiş olan, yüksek nitelik ve işlevleri açısından ilk milli otomatik atış stabilizasyonlu Songar IDEF 2019’da.”
  • Yeni nesil tank avcısı Kaplan
  • Türkiye’nin “yeni nesil tank avcısı” olarak göreve hazırlanan paletli araç Kaplan 10 da fuarda sergilenecek. Projedeki bir diğer araç Pars 4x4 ile birlikte Kaplan 10, kalifikasyon sürecinin sonuna yaklaştı ve yakın zamanda envantere girmeye başlayacak. Bu araçların, özel görev araçları olarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ardından, dost ve müttefik ülkelere de uzun yıllar hizmet vermesi öngörülüyor.

  • Koluman Derman göz dolduracak

    Mersin’in Tarsus ilçesindeki Koluman Otomotiv Endüstri AŞ’nin Ar-Ge biriminde prototipi üretilen ve balistik zırh koruma özelliğine sahip olan 8 çeker, 16 ileri tam otomatik şanzıman ve 517 beygir gücüne sahip “Derman”, İstanbul’da 30 Nisan- 3 Mayıs’ta gerçekleştirilecek fuarda sergilenecek.

    TÜBİTAK 5 ürünle çıkarma yapacak
  • TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) Müdürü Gürcan Okumuş, bu sene fuara sistem seviyesinde 2, alt sistem seviyesinde 3 ürünle katılacaklarını söyledi. Okumuş, “Bu yıl fuarda sert, korunaklı yer altı hedeflerine karşı güdüm kitleriyle kullanılacak mühimmatlar SARB-83 ve SERT-82’nin tanıtımını yapacağız. Türk savunma sanayisinin ihtiyacını karşılayacak, yurt dışına bağımlı olduğumuz bazı alt bileşenlerle ilgili ürünlerimizi sergileyeceğiz. Ataletsel Ölçüm Birimi Atlas, Küresel Konumlama Sistemi Alıcısı Kaşif ve Küresel Konumlama Sistemi Anteni ‘SG Konum’ gibi ürünleri sektörün incelemesine sunacağız” dedi.

#IDEF 2019
#Fuar
#Savunma Sanayii

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.