|

Savunma Sanayi Başkanlığından Türk Lirası kararı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, aldığı yeni karar ile imzalanmış olan sözleşmeler kapsamında dolar olarak verilmiş teminatların Türk Lirasına çevrilmesi ve ilk defa imzalanacak sözleşmeler kapsamında verilecek olan teminatların da Türk Lirası olarak belirledi.

Yeni Şafak
22:21 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 22:49 - 17/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Atak helikopterleri
Atak helikopterleri

ABD'nin Türk yargısına müdahale kararıyla başlattığı ekonomik savaşa karşı önlemlere devam ediyor. Türkiye, ABD ürünlerine boykot kararı alarak ekonomik savaşa misilleme başlattı. Boykot kararının yanı sıra dolara karşı da yeni hamleler geldi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı da dolara karşı yeni bir karar aldı. Başkanlık imzalanmış olan sözleşmelerde dolar olarak verilmiş teminatları Türk Lirasına çevrilmesine ve ilk defa imzalanacak sözleşmelerde de teminat olarak Türk Lirasının belirlenmesine karar verdi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığından yapılan açıklama şu şekilde:

  • Başkanlığımız tarafından, İmzalanmış olan sözleşmeler kapsamında dolar olarak verilmiş teminatların Türk Lirasına çevrilmesi ve ilk defa imzalanacak sözleşmeler kapsamında verilecek olan teminatların Türk Lirası olarak belirlenmesi kararlaştırıldı.
  • Aksini gerektirecek bir durum olmadıkça sözleşme gereği alınması gereken banka teminat mektupları yerine şirket bono ve teminatları alınarak şirketlerimizin yükleri hafifletilecek. Başkanlığımız daima Yerli ve Milli Savunma Sanayimizin ve Milli ekonomimizin yanındadır.


#ABD
#Türkiye
6 yıl önce