Balıkesirli iş adamı Halil Efe yaptığı açıklamada, Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki 10 dönümlük alanda yıllardır salçası yapılan kırmızı biberden geriye kalan atığı kuruttuğunu söyledi.
Kırmızı biber atığının kurusunun hayvanlara yedirildiğini ifade eden Efe, şunları kaydetti:
"Bu biberler kesinlikle acı değil. Salçalık olarak yetiştirilen kapya biberinin atığını kurutuyoruz. Biber fabrikada salçaya işlendikten sonra açığa çıkan atık bizim ham maddemiz. Besi çiftliklerine tonunu 300 liradan satıyoruz. Besin değeri açısından zengin. Kırmızı biber atığının kurusu, yemlere karıştırılıyor ve özellikle süt verimine iyi geldiği söyleniyor. Besleyici olması dolayısıyla çiftliklerden iyi talep alıyoruz."
Efe, yaklaşık 2 aylık sezonlarında bu işten 8-10 kişinin ekmek yediğini sözlerine ekledi.