Özellikle İspanya, İtalya, Brezilya, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerden ciddi sayıda hastanın geldiği Türkiye'de 500'ü İstanbul olmak üzere ülke genelinde bine yakın saç ekim merkezinin olduğu tahmin ediliyor.
Bir merkez minimumda 100, maksimumda ise 10 bin hasta getirirken, bu verilere göre yılda 550 bin hasta sadece saç ekimi için Türkiye'ye geliyor ve ortalama olarak kişi başı 800 ile 2 bin 750 dolar arasında para bırakıyor.
Çünkü getirisinden ve yasal boşluklardan kaynaklı ülke genelinde hizmet veren saç ekim merkezlerinin yüzde 65’i kaçak çalışıyor. Kayıt dışılığın yanı sıra ekim yapanların çoğunun bu alanla ilgili uzmanlığının olmaması ise sektörü ciddi anlamda tehdit ediyor.
Öte yandan hastanelerin dahi taşeron hizmet aldıkları sözleşmeli işçilere bile saç ekimi yaptırdığını belirten Serdaroğlu, bu tarz ortamlarda yapılan saç ekimlerinin ise yetersiz, kalitesiz ve hastayı tatminden uzak olmasından tutun da kalıcı saç kaybına varan geniş bir yelpazede ciddi olumsuzlukları ortaya çıkarabileceğine vurgu yaptı.
Ortalama ekim maliyetlerine ilişkin de konuşan Serdaroğlu, maliyetlerin değişmekle birlikte Avrupa ve Amerika’da talep edilen fiyatların yaklaşık üçte ya da beşte biri oranlarında bir ücretle saç ekimi yapıldığını dile getirerek, ''Sağlık turizmi paketleri çerçevesinde ülkesine ve kalış süresine göre 1500-3000 dolar arası değişen fiyatlarla yol, konaklama ve işlem dahil fiyatlar verilebiliyor.'' dedi.
Saç ekiminde teknisyenlere ekim yaptırılmaması gerektiğini ve bu alanda uzmanlığı bulunan bir doktor bulunup bu işlemin kendisine yaptırılması gerektiğine dikkat çeken Serdaroğlu ise, bu operasyonun hastanın cildinde gerçekleştirilen ve komplikasyonları olabilecek bir operasyon olduğunun bilinmesi gerektiği noktasında da uyarıda bulunuyor.
Her ehliyetsiz alan ihlalinde olduğu gibi saç ekiminde de hilelerin olduğunu, bunlar arasında en sık başvurulan hilenin greft sayılarının yani alınıp ekilebilecek saç sayılarının abartılması ve gerektiğinden fazla belirtilerek hastanın yanıltılması olduğuna da değinen Serdaroğlu, ''Bir diğeri de kullanılan alet ve tekniklere atfedilen başarı oranlarıdır. Aslında saç ekiminin başarısı tamamen uygulayıcıya ve hastanın saç kalitesine bağlıdır.'' diye konuştu.