EDISYON:

Reklamları artık vergili

Haber Merkezi
04:009/04/2019, Salı
G: 9/04/2019, Salı
Yeni Şafak
Facebook (Arşiv)
Facebook (Arşiv)

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, işletmesi Türkiye'de bulunan ve geçerli bir vergi numarası sağlamamış olan reklam verenlerden, reklam hizmetleri için yüzde 18 KDV alınacağını duyurdu.

Facebook'un internet sayfasındaki açıklamada, 1 Nisan 2019'dan itibaren, vergi kanunlarında yapılan değişiklik nedeniyle, şirketin artık Türkiye'de yerleşik olmayan kurum olarak KDV'ye tabi olacağı belirtildi.

YÜZDE 18 KDV

Açıklamada, "İşletmesi Türkiye'de bulunan ve geçerli bir Türkiye KDV numarası sağlamamış tüm reklam verenlerden, Facebook Ireland Ltd.'dan satın alınan reklam hizmetleri için yüzde 18 KDV alınacaktır" denildi.

HESAPLARA AYAR

Reklam vermek isteyenlerden "hesaplarını güncellemeleri ve vergi numaralarını eklemeleri" istenilen açıklamada, "Reklam veren, KDV numarasını vererek KDV Kanunu'nun 9. maddesi kapsamında KDV beyanını onaylar. KDV numaranızı vermezseniz, size sunulan tüm reklam hizmetlerinden yüzde 18 KDV alınır. KDV, reklamlarınız için sizden alınan her ücrete dahil edilir" uyarısına yer verildi.

#Facebook
#Reklam
#KDV
#Vergi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.