|

Flaş bayram tatili kararı

On bir ayın sultanı Ramazan yaklaşıyor. Ramazan ayının mükafatı ise Ramazan Bayramı. Hasat dönemi gibi bir ay ektiğimizi biçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda tatil günleri de merak ediliyor. Özellikle de Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde tatilin de kaç gün olacağı, Ramazan Bayramı'nın ne zaman başlıyor olduğu internette aranan konular arasında. Peki Ramazan Bayramı ne zaman ve 2018 Ramazan bayramı tatili kaç gün?

Yeni Şafak
08:30 - 5/06/2018 Salı
Güncelleme: 08:36 - 5/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Ramazan Bayramı bu sene 14 Haziran'da Arefe günü ile başlıyor. 14 Haziran ise Perşembe gününe denk geliyor.
Ramazan Bayramı bu sene 14 Haziran'da Arefe günü ile başlıyor. 14 Haziran ise Perşembe gününe denk geliyor.
Ramazan ayı yaklaşıyor. Bu dönem sadece oruç değil teravih ile, zekat ile yani ibadetler geçen önemli bir ay. Ramazan Bayramı da yapılanların bir ödülü gibi. Bu dönemde vatandaşlar Ramazan ayıyla birlikte Ramazan Bayramı'nı heyecanla bekliyor. Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde tatilin de kaç gün olacağı, Ramazan Bayramı'nın ne zaman başlıyor olduğu internette aranan konular arasında. Peki 2018 Ramazan bayramı tatili kaç gün?

Ramazan Bayramı'nın son yıllarda yaz zamanına denk gelmesi vatandaşların hem aile büyüklerini ziyaret etmesinin yanında hem de tatil yapması için önemli bir fırsat oluyor. Ramazan Bayramı bu sene 14 Haziran'da Arefe günü ile başlıyor. 14 Haziran ise Perşembe gününe denk geliyor.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı'nın ilk günü 15 Haziran Cuma günü. Ramazan Bayramı üç gün kutlanıyor. Yani 15, 16 ve 17 Haziran bayram tatili oluyor. Ancak geçtiğimiz sene 24 Haziran Cumartesi gününe denk gelmişti. 25-26-27 Haziran'da bayram tatili olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı, bayram sonrası öğretmenlere idari izin vermişti. Öğretmenler, mesleki çalışma programı kapsamında bayram sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılmıştı. 30 Haziran da Cuma gününe denk gelmişti. Bu durumda pek çok kişi geçen sene 9 gün tatil yapmıştı. Bu sene de 9 günlük beklenti olsa da henüz bu karara bağlanmış değil. Ramazan Bayramı tatilinde karar Bakanlar Kurulu'nda. Ancak Arefe günü Perşembe'ye denk geldiği için uzun bir bayram tatili görünmüyor. Arefe günü 14 Haziran Perşembe gününe denk geliyor. Dolayısıyla resmi tatil günleri perşembe öğleden sonra ile birlikte Cuma, Cumartesi ve Pazar. Çalışanlar, aksi bir karar olmazsa zaten iki günü hafta sonu olan 3.5 günlük bir tatille yetinmek zorunda.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ramazan Bayramı’nda idari izin kararı alınmadığını açıkladı.

Bozdağ, " Ramazan Bayramı'na çok az bir zaman kaldığına işaret eden Bozdağ, "Ramazan Bayramı nedeniyle idari tatil verme durumu söz konusu değil. Çünkü Ramazan Bayramı cuma gününe, hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle Bakanlar Kurulu idari bir tatil kararı alma gereği duymamıştır." dedi.



#Ramazan Bayramı
#Tatil
#İş hayatı
#Arefe günü 2018
6 yıl önce