|

Milli İHA’lar güçleniyor

Yerli İnsansız Hava Araçları TEI’nin geliştirdiği yeni tip motorlarla daha da güçlü hale gelecek. TEI, Anka’da bulunan PD170’in üst versiyonu PD210 motorun geliştirme projesine başlıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 2/12/2018 الأحد
Güncelleme: 00:43 - 2/12/2018 الأحد
Yeni Şafak
TEI, PD170’in seri üretimine yönelik ilk siparişini de aldı.
TEI, PD170’in seri üretimine yönelik ilk siparişini de aldı.

Türkiye'de milli hava platformlarının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik geliştirilen motorlara bir yenisi ekleniyor. Türkiye'nin havacılık motorlarındaki merkezi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ/TEI, PD170'in üst versiyonu olarak geliştirdiği 210 beygir gücüdeki PD210'a yönelik çalışmalara başladı. Kısa süreli testlerle 210 beygir şartlarındaki silindir içi basınç, egzoz gaz sıcaklığı ve turbo kompresör çıkış sıcaklık optimizasyonları gerçekleştirildi.

ALICILARA ULAŞILACAK

Motorun temel mekanik sınırlarının aşılmadığı bu optimizasyon sonrası, azami yükte dayanıklılık tecrübesi ile PD210 projesinin kapsamı tanımlanacak. Söz konusu motora yönelik potansiyel müşterilerle de görüşmeler gerçekleştirilirken PD210 motor geliştirme projesinin, kısa süre içerisinde başlatılması hedefleniyor.

PD170 3 bin saati geride bıraktı

Şirket, Anka için geliştirdiği PD155 turbodizel motoru uçuş tecrübelerini başarıyla tamamlayarak Anka’yı gökyüzüyle buluşturdu. PD170 ise dayanıklılık tecrübelerinde 3 bin saati geride bıraktı. Motorun Anka'ya uyumu tamamlanırken, pist ve taksi tecrübeleri de başarıyla gerçekleştirildi. PD170, 20 bin feet yükseklikte sağladığı 170 beygir gücüyle irtifa gücü konusunda sınıfında lider, yakıt tüketimi ve güç/ağırlık oranı konusunda sınıfının en iyilerinden gösteriliyor.

  • İLK SİPARİŞ ALINDI
  • TEI, PD170’in seri üretimine yönelik ilk siparişini de aldı. Dayanıklılık tecrübeleri ve sürekli iyileştirilen tasarım çözümleriyle uçuş alıştırmalarına başlayacak olgunluk seviyesine ulaşan PD170’in, TUSAŞ’ın gerekli prosedürlerini tamamlamasıyla önümüzdeki günlerde Anka’yı uçurması bekleniyor.
#İHA
#İnsansız Hava Aracı
٪d سنوات قبل