|

Kuveyt Türk yeni yatırım kovalıyor

Türkiye’ye yabancı sermaye ilgisi devam ederken, mevcut yatırımcılar yeni sektörlere yönelmeye hazırlanıyor. Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Al Marzoug, “Banka olarak stratejimiz, Türkiye’deki varlığımızı daha da büyütebilmek. Aynı zamanda başka sektörlere girmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:45 - 24/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Al Marzoug: Banka olarak stratejimiz, Türkiye’deki varlığımızı daha da büyütebilmek.
Al Marzoug: Banka olarak stratejimiz, Türkiye’deki varlığımızı daha da büyütebilmek.

Türk ekonomisi yabancı sermayeyi çekmeye devam ederken, mevcut yatırımcılar da yeni sektörlerde farklı projeleri kovalıyor. Kuveyt Finance House (KFH) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hamad Abdulmohsen Al Marzoug, banka olarak stratejilerinin, Türkiye’deki varlıklarını daha büyütebilmek olduğunu, aynı zamanda başka sektörlere de girmeyi planladıklarını bildirdi. Al Marzoug, Limak Holding’in Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası inşaatı için düzenlenen finansman anlaşmasının ardından Türk gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye şirketlerine finansman sağlamanın kendileri açısından önemli olduğunu ifade eden Al Marzoug, Türkiye ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini ve Türkiye’ye güvenlerinin tam olduğunu söyledi.


SAĞLIK VE EĞİTİMİ TAKİP EDİYORUZ

Al Marzoug, bir gazetecinin, “Türkiye’deki sektörlere ve fırsatlara nasıl bakıyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine, şunları kaydetti: “Banka olarak stratejimiz, Türkiye’deki varlığımızı daha büyütebilmek. Aynı zamanda başka sektörlere de girmeyi planlamaktayız. Şu anda sigortacılık alanında bir faaliyetimiz söz konusu. Otomotiv leasingi konusunda da faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’nin ekonomik görünümü açısından değerlendirmede bulunursak, bu yönde iyimser bir bakış açısına sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Sağlık ve eğitim konusunu aramızda görüşüyoruz. Bizim İslami bir banka olarak finanse edebileceğimiz alanlar. Sektör açısından oldukça iyi gelişmeler var. Bu iki sahada fırsatları değerlendirmeyi planlıyoruz.”

  • Almanya’da büyüyeceğiz
  • KFH Yönetim Kurulu Başkanı ve Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Al Marzoug, Kuveyt Türk’te yüzde 64’lük paya sahip olduklarını ve 14 milyar dolarlık bir aktiflerinin bulunduğunu ifade ederek, İstanbul’da üçüncü köprünün finansmanına da katıldıklarını bildirdi.
  • Al Marzoug, devamla şunları kaydetti: “Türkiye’de yatırımlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Almanya’da Kuveyt Türk Katılım Bankası olarak dört şubemiz var. Buradaki amacımız, orada yaşayan Müslüman halka hizmet verebilmek. Aynı zamanda biz kendimize, ahlaki değerleri önde tutan bankacılık yapan bir grup olarak bakıyoruz. Bu nedenle Müslümanlarla birlikte Müslüman olmayanlara da hizmet etmekteyiz. Almanya’daki iştirakimiz diğer Avrupa ülkelerine açılmak için bir nevi pasaport görevi görüyor. Banka, şu ana kadar verimli bir performans sergiledi. Almanya’da büyümeyi, aynı zamanda diğer Avrupa ülkelerine de yayılmayı düşünüyoruz.”
#​Kuveyt Türk
#bankacılık
#Yatırım
6 yıl önce