EDISYON:

Kalın: IMF yılları Türkiye için geride kalmıştır

Yeni Şafak
18:454/02/2019, Pazartesi
G: 4/02/2019, Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, IMF iddilarına ilişkin "Türkiye'nin IMF'ye gittiğine dair rivayetlere itibar etmeyin. Bunlar tamamen Türk ekonomisiyle ilgili algıyı bulandırmaya dönük algı operasyonlarıdır. Türkiye'nin IMF ile seçimden önce ya da sonra herhangi bir teması söz konusu bile olmayacaktır. IMF yılları Türkiye için geride kalmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısı saat 15.30'da başladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Sözcü Kalın, ekonomideki gelişmelere değinerek şu açıklamayı yaptı:

  • "Son dönemlerde piyasalarda sakin bir seyrin işlediğini, kur bazında pozitif bir istikrarlaşmanın sağlandığını görüyoruz. Turizm gelirimiz arttı. Özellikle dış ticaret hacminde yaşanan büyümü, hem ihracat hem turizmde yaşadığımız olumlu gelişmeler var. Ocak ayı itibarıyla ihracatımız yüzde 6.3 oranını gösterdi. Hükümetimiz KOBİ ve diğer firmalara üretim noktasında desteklerini devam ettirecekler. Sanayicimize, üreticimize farklı destek açıklamaları devam ediyor. Bunun semerelerini görmeye başladık."

IMF iddiaları

Kalın, bir gazetecinin IMF ile ilgili iddialarına ilişkin "
Türkiye'nin IMF'ye gittiğine dair rivayetlere itibar etmeyin. Bunlar tamamen Türk ekonomisiyle ilgili algıyı bulandırmaya dönük algı operasyonlarıdır. Türkiye'nin IMF ile seçimden önce ya da sonra herhangi bir teması söz konusu bile olmayacaktır. IMF yılları Türkiye için geride kalmıştır. Bu operasyonların nereden yapıldığını da az çok tahmin ediyoruz ve nerelerden geldiğini de görüyoruz. Bunların izlediğimizi de bir kez daha ifade etmek istiyoruz
" açıklamasında bulundu.
#İbrahim Kalın
#IMF

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.