|

İstanbul Havalimanı'nda ilk uçuş gerçekleşti

29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk etabının açılışı yapılan İstanbul Havalimanı'nda ilk ticari uçuş bugün gerçekleşti. Türk Hava Yolları'nın istanbul-Ankara seferini yapacak olan uçak saat 11.30'da yeni havalimanından havalandı.

Yeni Şafak
09:47 - 31/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:56 - 31/10/2018 Çarşamba
DHA
İstanbul Havalimanı'ndan ilk yapılacak ticari uçuş Türk Hava Yolları'na ait Boeing 777 tipi uçak ile yapıldı.
İstanbul Havalimanı'ndan ilk yapılacak ticari uçuş Türk Hava Yolları'na ait Boeing 777 tipi uçak ile yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı’nda ilk tarifeli uçuş gerçekleşti.

Türk Hava Yolları’nın en büyük yolcu uçağı, Ankara seferini yapmak üzere saat 11:30'da pistten havalandı.


Çok sayıda isim katıldı

İlk uçuş için gerçekleştirilen programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türk Hava yolları yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürü Funda ve çok sayıda davetli katıldı.




  • İkinci sefer ise Boeing 737-800 tipi uçakla Ercan Havalimanı'na olacak. İstanbul Havalimanı'na ilk inecek uçak ise saat 14.15'te Ankara-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı.

İlk uçuşun ilk yolcuları


İlk uçuşa tanıklık edecek olan yolcular sabah erken saatlerinde havalimanına geldi. Tarihi uçuş için havalimanına gelen yolcular heyecanlı olduklarını ifade ettiler.

İsmail Arat, "Ankara'da yaşıyorum. İstanbul Havalimanı'ndan yapılacak ilk uçuşta yer aldığım için çok mutluyum.
Havaist otobüsleriyle Atatürk Havalimanı'ndan buraya geldim. İlk otobüsle sabah saat 06.00'da hareket ettim ve 40 dakikada İstanbul Havalimanı'na geldik
" dedi.
Alman vatandaşı Tino Delker ise, "
Çok heyecanlıyım. Birinci yolcu da oldum çok mutluyum. Havalimanının dizaynı çok güzel ona dikkat ettim. Çoğu şeyi modern ve yepyeni
" diye konuştu.
  • Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle tam kapasite İstanbul Havalimanı'ndan hizmet vermeye başlayacaklarını açıkladı.

#​İstanbul Havalimanı
#THY
#İstanbul-Ankara seferi
#Boeing 737-800
#Tino Delker
6 yıl önce