|

İkinci ATAK

Atak helikopteri Pakistan’dan sonra Filipinler'e ihraç ediliyor. Türkiye ile Filipinler arasında Savunma Sanayii İşbirliği Mutabakat Muhtırası imzalandı. Filipinler 8-10 helikopter alacak. Pakistan da 30 Atak için sözleşme imzalamıştı.

Yeni Şafak
04:00 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 07:09 - 19/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
ATAK Helikopteri
ATAK Helikopteri

Türkiye’nin yerli ve milli projelerinin en önemlilerinden olan Atak helikopteri, Pakistan’dan sonra şimdi de Filipinlere ihraç edilecek. Türkiye ile Filipinler arasında Savunma Sanayii İşbirliği Mutabakat Muhtırası imzalandı.

Türkiye’nin tek seferdeki en büyük savunma sanayii ihracatının gerçekleştirilmesini sağlayan Atak helikopteri, bu başarıya Filipinler’i ekliyor. Türkiye ile Filipinler arasında Savunma Sanayii İşbirliği Mutabakat Muhtırası imzalandı.


SATIŞIN ÖNÜ AÇILDI

İmzalanan anlaşmayla iki ülke arasında savunma sanayii alanındaki iş birliğinin ve ürün satışının önü açıldı. Filipinler hava filosunu Atak helikopteriyle güçlendirmek isterken, atılan imzalarla iki ülke arasında savunma sanayii alanındaki iş birliği ve ürün satışının, dolayısıyla Atak helikopteri ihracatının önü açıldı.

RAKİPLERİNİN ÖNÜNDE

  • Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, atılan imzanın savunma sanayisi alanında “devletten devlete” iş birliğini içerdiğini söyledi. İmzayla birlikte çeşitli platformların Filipinler’de kullanılması, satışı, desteği ve teknik iş birliğiyle ilgili bir ufuk açıldığını belirten Demir, “Ürünümüze güveniyoruz. Dünya platformlarında performansıyla göz dolduran bir helikopter olduğu için bu kadar ilgi çekiyor, rakiplerinin önüne geçebiliyor” dedi.

İHRACAT ŞAMPİYONU

Demir, “Opsiyon daha önemli bizim için. İlk gelen sayı çok büyük değil, 10’un biraz altında. 10’un çok üstünde de bir opsiyon var” ifadesini kullandı. TUSAŞ, yıl içinde Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı ile 30 Atak helikopterinin satışı için sözleşme imzalamıştı. Bu sözleşmeyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek seferde yapılan en büyük savunma sanayisi ihracatı da gerçekleştirilmişti.

#Atak
#Filipinler
#Anlaşma
#İhracat
5 yıl önce