EDISYON:

İhracatımızın yüzde 60'ı gelişmiş ülkelere

04:0025/10/2023, Çarşamba
G: 25/10/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Cem Zorlu, Ömer Bolat.
Cem Zorlu, Ömer Bolat.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu: 200 ülkeye 11 bin 500 kalem ürün satıyoruz. İhracatımızı da son 20 yılda 7 kat artırdık. Bu anlamda ihracatımızın yüzde 60'ını da gelişmiş ülkelere gerçekleştiriyoruz. Amerika, Kanada, İngiltere’yi kattığımızda ihracatımızın yüzde 60’tan fazlasını bu ülkelere yapıyoruz.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi'nde düzenlenen Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Bolat, burada yaptığı konuşmasında ekonomiyle ilgili önemli bilgiler verdi, Gazze’de yaşananlara tepki gösterdi. Bolat, Türkiye'nin dünyada saygı duyulan, etkili, güçlü bir ülke imajına sahip olduğunu vurguladı.

MİLLİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKALIM

Dünya Ticaret Örgütü Başkanı’nın da Hindistan'da kendisine övgüde bulunduğunu belirten Bolat, "'Sizin ülkeniz çok güçlü, saygın, bize lütfen yardım edin de Dünya Ticaret Örgütü görüşmelerinde anlaşmalar için mesafe almaya çalışalım. Büyük bir çıkmaz var' diye söylemişti. Artık oyun kurucu bir ülke durumundayız. Ekip çalışması yaparsak, milli değerlerimize, tarihi mirasımıza sahip çıkarsak çok daha başarılı, güçlü bir Türkiye'yi birlikte yapacağız" dedi.

PRANGALARI KIRDIK

Bolat, Türkiye Yüzyılı'nın gençlerin omuzlarında yükseleceğine işaret ederek şunları söyledi: "Eskiden bize, 'Siz onu yapamazsınız, bunu yapamazsınız. Biz size satalım' derlerdi ama hamdolsun prangaları kırdık, öz güvenimiz tam, her şeyi yapabiliyoruz. İş dünyasında 41 yıl çalışmış biri olarak iftiharla söylüyorum; 200'ün üzerinde ülkeye 11 bin 500 kalem ürün satıyoruz. İhracatımız da son 20 yılda 7 kat arttı. Bu anlamda ihracatımızın yüzde 60'ını da gelişmiş ülkelere yapıyoruz. Amerika, Kanada, İngiltere'yi kattığımızda ihracatımızın yüzde 60'ından fazlasını bu ülkelere yapıyoruz. Demek ki kaliteli ve rekabetçi fiyatlarda yapıp satabiliyoruz ki adamlar alıyor."

MASKELER DÜŞTÜ

Bolat, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ilişkin, “Maalesef dünyaya hükmetmeye çalışan egemen güçlerin seyirci kaldıklarını, bunu haklı gördüklerini ve böylece ikiyüzlü bir politika izlediklerini bir kez daha görmüş olduk. Maskeler düştü. Bu konuya nasıl çifte standartla yaklaştıklarını görmüş olduk. Gazze’nin ve Gazzelilerin yanındayız” diye konuştu.

Manipülatif çabalara ağır cezalar var

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina'da düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'ne katıldı. Bakan Bolat, 1 Kasım'da yürürlüğe girecek yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isim ve hesaplarla fiyatları yükseltmek için yapılan manipülatif çabaların ağır cezalandırılacağını söyledi. Mal ve hizmet ihracatında iyi gidildiğini ifade eden Bolat, "İlk 9 ay itibariyle geçen yıla göre ihracatımız kafa kafaya. Yani 6 milyar dolar kaybetmişiz. Şu anda kafa kafayız. Hizmet ihracatımızda da ilk 9 ay itibariyle yüzde 14'lük bir artışımız var, 63 milyar dolara ulaştı. Hedefimiz inşallah 100 milyar doları aşmak” dedi. Bakan Ömer Bolat, piyasaların istikrara kavuştuğunu piyasada gözetleme, stokçuluk ve haksız piyasa işlemlerini denetleme ve cezalandırma görevini etkin şekilde yerine getirdiklerini vurguladı.



#İhracat
#Ömer Bolat
#Ticaret Bakanlığı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.