|

İhracatçıya büyük kaynak

Aktif Bank ile Afrika İhracat İthalat Bankası (Afreximbank) arasında, 50 ülkedeki 250 banka aracılığıyla Türk ihracatçılarına 1 milyar dolar dış ticaret limiti ve finansman kaynağı sağlanacak garanti anlaşması imzalandı.

Yeni Şafak
04:00 - 18/12/2018 Salı
Güncelleme: 01:58 - 18/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Aktif Bank
Aktif Bank

Açıklama Aktif Bank tarafından yazılı olarak yapıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktif Bank Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Suat Utku, son iki yıldır Afrika kıtasına yoğunlaştıklarını söyledi.

HEDEF 54 ÜLKE

Utku, “Kısa sürede Afrika’da 15 ülkeyi ziyaret ederek 162 banka ile ilişki kurduk ve 200 firmanın 600 milyon dolar tutarındaki dış ticaret işlemlerine aracılık ettik. İhracatçılarımıza yönelik çalışmalarla onları desteklemenin yanı sıra Türkiye’nin Afrika ticaret payını artırmaya da katkı sağlıyoruz. Afreximbank ile imzaladığımız bu önemli anlaşma ise bir Türk bankasının Afrika dış ticareti alanında yaptığı en yüksek montanlı anlaşma olma özelliğini taşıyor. Bölgeye yatırımlarımızı yoğun bir şekilde sürdürerek, 2019’da kıtadaki ülkelerin tamamını ziyaret edeceğiz. 35 ülkede sunduğumuz dış ticaret limitini kıtanın tamamına yayıp 54 ülkeye çıkarmayı hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

#Aktif Bank
#İhracat
5 yıl önce