|

İGA 10 milyon ağaç dikecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yaptıkları protokol kapsamında İstanbul Havalimanı gibi hayata geçirdikleri projelerde bir ağaç yerine 3 ağaç diktiklerini belirterek, "İGA bir ağaç yerine 5 ağaç dikme özverisini gösterdi" dedi.

Yasin Yılmaz
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:01 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
8 yılda 5 bin hektar alanda yaklaşık 10 milyon fidanı toprakla buluşturuldu
8 yılda 5 bin hektar alanda yaklaşık 10 milyon fidanı toprakla buluşturuldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ve İGA iş birliğiyle gerçekleştirilen "Geleceğimizi Filizlendiriyoruz" isimli ağaç dikim törenine katıldı. Bakan Turhan, İstanbul havalimanının yapılış hikayesine değinerek, havalimanının 75 milyon metrekarelik bir alana tesis ettiklerini, diğer kısımlarının etap etap hizmete alınacağını ve burayı dünya sivil havacılık merkezi haline getireceklerini söyledi. Projeler faaliyete geçerken çevreye yönelik olumsuzlukların telafi edilmesinin çevre mevzuatı ve sözleşme hükümleri gereğince telafi edildiğini belirten Turhan, bu kapsamda ağaç dikimi gerçekleştireceklerini söyledi.

3 AĞAÇ YERİNE 5 AĞAÇ DİKİYOR

Bakan Turhan, havalimanının yapıldığı alanı rehabilite ederek güzel bir tesis ortaya çıkardıklarını belirterek, "Burada kesilen ağaçların yerine, yaklaşık olarak bana verilen bilgiye göre 2 milyon 300 bin civarında yanlış hatırlamıyorsam, mevzuat gereği bu tür orman varlığının kaldırılması sebebiyle bunun telafi edilmesi gerekiyordu. Orman Genel Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol kapsamında bu tür projelerde, diğer altyapı projelerinde olduğu gibi bir ağaç yerine 3 ağaç dikiyoruz. Ancak burada görevli şirket İGA bir ağaç yerine 5 ağaç dikme özverisini gösterdi" dedi

16 YILDA 22 MİLYON FİDAN

İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş ise Türkiye'nin son yıllarda STK'lar ile yaptıkları ortak ağaçlandırma çalışmalarını anlattı. İGA tarafından bugün 500 dekarlık sahada 80 bin adet fidanın toprakla buluşmasını sağlayacaklarını dile getiren Ateş, "8 yılda 5 bin hektar alanda yaklaşık 10 milyon fidanı toprakla buluşturarak yeni orman alanları kazanmış olacağız. Bizler Orman Bölge Müdürlüğü olarak son 16 yılda 22 milyon fidanı toprakla buluşturduk" diye konuştu.

#İGA
#Fidan
5 yıl önce