EDISYON:

IDEF’e büyük ilgi

Talha Menteş
04:001/05/2019, Çarşamba
G: 1/05/2019, Çarşamba
Yeni Şafak
ATAK-2
ATAK-2

Dünyanın en büyük savunma sanayii fuarlarından biri olan IDEF 2019, TÜYAP’ta kapılarını açtı. Bu yıl 576’sı yabancı, 485’ü Türk toplam bin 61 firmanın katıldığı fuarda 70 imza töreninin gerçekleşmesi bekleniyor. Taarruz helikopteri ATAK-2 de IDEF’te görücüye çıktı.

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen dünyanın en büyük 4 savunma sanayi fuarı arasında yer alan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF’19 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ziyarete açıldı. Fuarda sergilenen yerli ve milli ürünler büyük ilgi gördü. Fuarda en çok insansız hava araçları ilgiyle karşılanırken, silah ve kara araçları da ilginin odağı oldu. IDEF’e özel ilk defa sergilenen AKSUNGUR’u TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil anlattı. Kotil; “Aksungur’u 18 ayda tamamladık. Anka 200 kilogram mühimmat taşırken, bu araç 700 kilogram taşıyor. Diğer insansız hava araçlarına göre buyuk olmasının sebebi de budur. Bu yıl sonu teslimatlar yapılacak. Bu fuarda Atak-2 helikopter de yer alıyor. Tüm hava araçlarımızın tüm hızıyla yapımı sürüyor. Türkiye savunma sanayisinde ilk 10’a girebilecek bir ülke oldu” dedi.


ATAK’IN ABİSİ IDEF’DE

İlk kez vitrine çıkan Atak-2 ağır sınıf taarruz helikopteri de IDEF’de yerini aldı. Atak’ın ağır abisi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu alandaki ihtiyacına yönelik olarak projelendirildi. Projeyle yüksek miktarda faydalı yük taşıyabilen, zorlayıcı çevresel etmenlere dayanıklı, ileri teknoloji hedef takip ve görüntüleme, elektronik harp, seyrüsefer, haberleşme ve silah sistemleriyle donatılmış, yüksek manevra kabiliyetine ve performansına sahip, etkin ve caydırıcı bir taarruz helikopterinin tasarlanarak üretilmesi planlanıyor. Öte yandan fuarı gezen Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “2020 yılında emniyetin gerçekleştireceği bir fuar düşünüyoruz. Bu fuar bizim için de iyi oldu” dedi.

İLK MİLLİ SİLAHLI DRONE

Bunun yanında Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri ise, özel müdahale gerekmeden süratle değiştirilebilen mermi kutusuyla göreve devam edebilen silahlı drone ürününü sergiledi. Songar Silahlı Drone Sistemi, otomatik makineli tüfekle teçhiz edilmiş 10 kilometre yarıçaplı menzil içinde görev yapabiliyor.

Sarsılmaz Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kızıltan da, IDEF’19’a özel geliştirilen MPT-76’yı ve hafifletilmiş versiyonunu tanıttı. Kızıltan, “Bu hafta 2 bin adet MPT-76’nin hafifletilmişine başlayacağız. Toplamda 2 bin 500 hafifletilmiş MPT-76’nın 500’ü emniyet genel müdürlüğüne, 2 bin tanesi de Hava Kuvvetlerine verilecek” diye konuştu.

#IDEF 2019
#TÜYAP
#ATAK-2

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.