|

İBB Başkanı Uysal Üsküdar-Ümraniye metrosu için tarih verdi

İstanbulluların heyecanla beklediği Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu için güzel haber geldi. Çalışmaların bir ay içerisinde biteceğini açıklayan Belediye Başkanı Uysal, "Şu anda testler bitti ve sertifikasının alınması gerekiyor" dedi.

Yeni Şafak
14:34 - 8/11/2017 Wednesday
Güncelleme: 14:48 - 8/11/2017 Wednesday
IHA
Başkan Uysal Ümraniye metrosu için tarih verdi​.
Başkan Uysal Ümraniye metrosu için tarih verdi​.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yapımı devam eden Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosuyla ilgili açıklama yaptı.

Çalışmaların
bir ay içerisinde tamamlanacağı
müjdesini veren Uysal şunları söyledi:

"Çekmeköy Metrosu, Türkiye’de ilk defa yapılan sürücüsüz metro çalışmasıdır. Testleri uzun zamandır devam ediyor. Şu anda testler bitti ve sertifikasının alınması gerekiyor. Yanılmıyorsam bu hafta içinde sertifikası alınacak. Dolayısıyla bu ay içerisinde açılacağını ve açılmaya hazır hale geleceğini söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız bu kadar sabrettiler en geç bir ay içerisinde açacağımızın sözünü veriyoruz."



"Kentsel dönüşümde imar artışı olmayacak"

Kentsel dönüşüm konusunda İstanbul’da prensibini açıklayan Başkan Uysal, “Eğer kentsel dönüşüm yapılacaksa yerinde yapılacak. Hiçbir şekilde ilave imar artışı olmadan yapılacak. Yani yıkılıp yeniden aynısı yapılacak. İlave bir bina veya dairede yapılmayacak. Büyükşehir olarak kentsel dönüşüm için 1 milyar TL bütçe ayırdık. Biz yerinde dönüşüm yaparken, vatandaşın metrekaresinden yüzde 20 düşük yapılacak. Yani vatandaşa diyeceğiz ki, ‘Senin daireni yıkıp yapalım, ama 120 metrekareyse yüzde 100 metrekare olarak sana yapıp verelim’ diyeceğiz. O yüzde 20’nin ortalama İstanbul’da yüzde 60-70 maliyeti sağlayacağını düşünüyoruz. Yüzde 30-40 ise belediye olarak bizim desteğimiz olursa yerinde yıkıp yapabileceğiz. Bizim temel prensibimiz bu olacak” diye konuştu.

"Yılbaşına kadar bitmesi lazım"

İstiklal Caddesindeki çalışmalara da değinen Başkan Uysal, “İstiklal Caddesinde yapılan çalışmanın doğru olduğunu düşünüyorum. İstiklal Caddesi Cumhuriyet dönemimizden önceki dönemlerden kalma tarihi bir yer. Birçok defa orada işlemler yapıldı, o işlemlerin hepsi yüzeysel yapıldığı için hepsi perişanlık oldu. Esaslı bir çalışma yapalım, biraz emek verelim ve bir daha oralara girmeyelim denilmiş. Bu doğru bir karar. Uygulamada vatandaşı üzen ve sıkıntıya sokak durumlar var. Oradaki müteahhitten işçilerinden çalışanlarına herkese daha düzenli çalışarak orada ki insanları daha az rahatsız ederek çözebilir. Onların tedbirlerini alacağız. Zaten yılbaşına kadar bitmesi lazım. Onun için düzelteceğiz. Onun için istiklal Caddesinde ki çalışmaları daha iyi denetleyip bir an önce bitmesini sağlayacağız. Proje doğru mu, diye sorarsanız, doğru bir çalışma” ifadelerini kullandı.


#İBB
#Ümraniye
#Üsküdar
6 years ago