|

Güçlü Türkiye güven veriyor

Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyacak yeni hükümet dönemi başladı. İş dünyası temsilcileri, 24 Haziran seçimlerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Ak Parti’nin zaferle çıkmasının milletin güven oyu vermesi anlamına geldiğine dikkat çekiyor. İstikrarın sürmesiyle uzun vadeli yerli ve yabancı yatırımların önünün açıldığını belirten iş adamları, yeni yapısal reformlarla Türkiye’nin özellikle yüksek katma değerli üretim ve ihracatta eşik atlayacağını belirtiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 02:20 - 26/06/2018 Salı
Yeni Şafak
İş dünyası temsilcileri, yeni Türkiye döneminde artık hem devlet hem de özel sektör bazında öncelikli hedefin 2023 yılı hedeflerine ulaşmak olacağını belirtiyor.
İş dünyası temsilcileri, yeni Türkiye döneminde artık hem devlet hem de özel sektör bazında öncelikli hedefin 2023 yılı hedeflerine ulaşmak olacağını belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti'nin 24 Haziran'da elde ettiği zaferi millet iradesinin verdiği güven oyu olarak değerlendiren iş dünyası temsilcileri, yeni Türkiye döneminde artık hem devlet hem de özel sektör bazında öncelikli hedefin 2023 yılı hedeflerine ulaşmak olacağını belirtiyor. Bu doğrultuda ekonomideki yapısal reformların hızla hayata geçeceğini dile getiren iş adamlarına göre, Türkiye aynı zamanda uluslararası ekonomik kuruluşlar nezdinde kredibilitesini de yükseltmeyi başardı. Belirsizliklerin sona ermesinin ekonomide yaratacağı pozitif etkiye dikkat çeken iş dünyası temsilcileri, hem yerli hem de yabancı yatırımcıların Türkiye'ye güven duygusunun arttığına da işaret etti.

EKONOMİ GÜNDEM OLMALI

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yeni yönetim modelinin ilk seçimine halkın yüksek katılım sağlamasının dünyaya örnek olacak bir davranış olduğunu bildirdi. Halkın sorunlarına ve beklentilerine yönelik çözümü her zaman olduğu gibi seçimlerde ve sandıkta gördüğünü kaydeden Bahçıvan, "Demokrasi adına bu, önemli ve kıymetli bir toplumsal özelliğimizdir. Oluşan neticelerin hayırlı olmasını diliyoruz. Yeni dönemde istikrarın her açıdan korunmasına önem verilerek ekonominin ana gündem maddesi olmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YAPICI VE UYUMLU ÇALIŞMAYA DEVAM

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, seçimlere ilişkin, "Başarılı geçen seçim döneminin ardından ihracat ailesi olarak beklentimiz her zamanki gibi istikrarlı bir 5 yıllık dönem ve hızlı karar alınmasını sağlayacak yeni sistemin bileşenlerinin tam anlamıyla uygulanması olacaktır" ifadelerini kullandı. Büyükekşi, “Bizler de ekonominin en önemli aktörlerinden biri olarak yeni yönetimle yapıcı ve uyumlu çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

TÜRKİYE KAZANDI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı İlhan Erdal, yatırımları ve istihdamı artırmaya, sektörlerin gelişimine katkı sağlamaya ve ülke için görev üstlenmeye devam edeceklerini kaydederek, "Bu seçimde demokrasi kazanmıştır, milletimiz kazanmıştır, tüm Türkiye kazanmıştır" değerlendirmesinde bulundu. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, küresel ölçekte markalar çıkaracakları bir dönem dileyerek; "24 Haziran’da halkımızın tercihleri doğrultusunda başlayan yeni sürecin markalarımızın yurt dışındaki etkinliklerini çok daha arttırdıkları ve küresel ölçekte yeni markalar çıkaracağımız bir dönem olmasını diliyorum" dedi. Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) de Türkiye için çok önemli bir seçim döneminin geride bırakıldığına işaret edilerek, "Yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı ve yeni TBMM'yi tebrik ediyor, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz." denildi.

İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Hadi Karasu, sonuçların hayırlı olmasını dileyerek; "Bizim için istikrar çok önemli. Sanayici bugünkü döviz kuruna göre planlamalarını yaptı. Önümüzdeki günlerde dövizde sert iniş ve çıkışlar bizi çok yorar. Önümüzdeki dönemde üretimde çarkları çok daha hızlı çevirecek sağduyulu kararların hızla alınacağına inanıyorum" dedi. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır ise turizmin temsilcileri olarak, her zaman istikrar ve büyüyen Türkiye'den yana olduklarını vurgulayarak, "Kazanan demokrasimiz olmuştur" ifadelerini kullandı.

  • Yeni bir başarı hikayesi yazılacak
  • Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, seçim başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kutladı. Özdebir, Türkiye’nin, seçimleri demokratik olgunlukla millete yakışır şekilde gerçekleştirdiğini belirterek, “Seçimin galibi Türkiye olmuştur. Türkiye, bu seçimlerle tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bu seçimle ilk defa uygulanacak Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ile Türkiye yeni bir hikaye yazacaktır.” diye konuştu.

Yabancıya konutta rekor bekleniyor

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, “2023 hedefleri yolunda yeni sistemle bürokrasinin azaldığı, ekonomiye pozitif yansımaların olduğu, üretim, ihracat ve işsizliğin iyileştirildiği dönemi yaşayacağız. Oluşan pozitif hava ve dünyaya verilen demokrasi mesajıyla özellikle yabancıya satışta rekor kıracağız” dedi.

‘Desteğe hazırız’

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, Türkiye’nin global ekonomiye entegrasyonunu artırarak kalkınma sürecini devam ettirmesi ve yatırım ortamını iyileştirecek ekonomik ve yasal makro reformları hızla hayata geçirmesi gerektiğini vurguladı. Erdem, “YASED olarak, ülkemizi bu hedeflere taşıyacak tüm ekonomik ve yapısal reformlara destek vermek üzere hazır olduğumuzu ve ülkemizin potansiyeline olan inanç ve desteğimizin tam olduğunu iletirim” dedi.

İHRACATTA HEDEF 500 MİLYAR $

TİM Tekstil Sektör Kurulu Başkanı İsmail Gülle ise, şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye bundan sonra daha hızlı, daha yaratıcı daha verimli ve daha üretken olacaktır. 500 milyar dolarlık ihracat hedefi ihracatçının artık en önemli hedefidir.”

#Türkiye
#Ekonomi
#Seçim
6 yıl önce