Gözler İran ve Hindistan'da

Yeni Şafak
11:3422/06/2017, الخميس
G: 22/06/2017, الخميس
AA
TAYSAD'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kanca, TAYSAD üyelerinden oluşan heyetin Hindistan'daki ana sanayi firmalarına ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti.
TAYSAD'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kanca, TAYSAD üyelerinden oluşan heyetin Hindistan'daki ana sanayi firmalarına ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti.

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca, "Otomotiv tedarik sanayisinin temsilcileri olarak atacağımız adımlarda temel belirleyicimiz istikrar ve satın alma gücü oluyor. Bugünkü tabloya baktığımızda, İran ve Hindistan gücümüzü göstereceğimiz potansiyel pazarlar olarak öne çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Kanca, şunları söyledi:

"TAYSAD üyelerinden oluşan heyet Hindistan'daki ana sanayi firmalarına bir ziyaret gerçekleştirdi. Hindistan pazarı hakikaten istikrarlı bir büyüme göstermekte ve bizim için iyi bir potansiyel içermekte. Bugün Hindistan'ın bulunduğu noktayı değerlendirecek olursak, Hindistan 2,25 trilyon dolarlık ekonomisiyle, satın alma gücü paritesi açısından dünyanın en büyük 3. ülkesi konumunda. 2015-2016 arasında Gayrisafi Yurt İçi Hasılası yüzde 7,6 artış gösterdi. Bu sonuç Hindistan'ı dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi yaptığı gibi yukarı yönlü ivmesinin de sağlamlaşmasını destekliyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) Hindistan ekonomisindeki bu hızın 2020’ye kadar süreceği öngörüsünde bulunuyor."

" Hindistan, aynı zamanda dünyanın en büyük motorlu araç üreticilerinden ve pazarlarından birisi. Verilere göre 2016 yılında ülkede motorlu araç üretimi yüzde 8 artarak 4,5 milyon adede yükselmiş durumda." değerlendirmesini yapan Kanca sözlerini şöyle tamamladı:

"Hindistan'da şu an her bin kişiye 22 motorlu araç düşüyor. Ülkenin araç parkı da her geçen gün büyüme gösteriyor ve 2017 yılı itibarıyla 40 milyon adedin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Buna rağmen, kalabalık nüfusa oranla araç sahipliği hala oldukça düşük. Dolayısıyla gelecek yıllarda pazarın gelişmeye açık olduğunu söyleyebiliriz. 2016 yılı OICA verilerine göre iç satışlar ise 3,7 milyon adet düzeyinde, 2017'de bu rakamın 4 milyon adedi aşması bekleniyor. Binek otomobil pazarında en büyük payı yüzde 44 ile Maruti Suzuki alırken Mahindra yüzde 9,4 ve Tata yüzde 4,9'luk bir paya sahip. Otomotiv tedarik sanayicileri olarak bizim bu büyümeyi göz ardı etmememiz ve böylesine verimli bir pazarı iyi değerlendirmemiz gerekiyor."

#Alper Kanca
#TAYSAD
#Hindistan
#İran
#Araba
#Otomobil
#Otomotiv