EDISYON:

Rus lider Putin talimat vermişti: Avrupa'ya gaz pompalanmaya başlandı

12:199/11/2021, Salı
G: 9/11/2021, Salı
AA
Foto/arşiv
Foto/arşiv

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'daki doğal gaz depolama tesislerini doldurduktan sonra, Avrupa'daki depolama tesislerine yönelik doğal gaz tedarikini artırma talimatı vermesinin ardından Rus enerji şirketi Gazprom, kasım ayı için Avrupa'daki beş yer altı depolama tesisine gaz pompalanmasına başlandığını açıkladı.

Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin Avrupa'da gaz depolama tesislerinde çalışmalara başladığı belirtilerek, "Gazprom, kasım ayı için Avrupa'daki beş yer altı depolama tesisine gaz pompalanmasına yönelik planı onayladı ve uygulamaya başlandı. Gaz taşıma hacimleri ve güzergahları belirlendi." ifadesi kullanıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 27 Ekim'de, Gazprom'a, Rusya'daki doğal gaz depolama tesislerini doldurduktan sonra, Avrupa'daki depolama tesislerine yönelik doğal gaz tedarikini artırma talimatı vermişti.

#Avrupa
#enerji
#Gazprom

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.