|

Fiyatlar aynı kaldı

Türk Telekom, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren kalkacak olan Adil Kullanım Kotası (AKK) uygulamasının ardından, sınırsız paketleri müşterilerine aynı tarife üzerinden fiyat değiştirmeden sunacak. Kurum böylece, daha önceden sınırsız internet paketi alan abonelerinin haklarını da korumayı amaçlıyor.

Burak Karaca
04:00 - 5/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:21 - 5/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Fiberleşme oranı %80’e ulaştı
Fiberleşme oranı %80’e ulaştı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan düzenlemeyle birlikte 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren internet paketlerinde Adil Kullanım Kotası (AKK) uygulaması sona eriyor. Birçok internet servis sağlayıcının yaptığı gibi Türk Telekom da AKK'yı 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren kaldıracağını açıkladı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, internette sınırları kaldıran uygulama çerçevesinde hem mevcut hem de yeni müşterilere avantajlı fırsatlar sunacaklarını dile getirdi. Dursun, mevcut müşterilerin fiyat farkı olmaksızın abone olduğu paketten sınırsız kullanmaya başlayabileceğinin de altını çizerken, yeni müşterilere de 59,90 TL’den başlayan fiyatlarla sınırsız internet sağlayacaklarını söyledi.


DAHA HIZLI DAHA KAPSAMLI

Yeni uygulamanın resmi olarak yürürlüğe girmesiyle birlikte tüm paketlerini limitsiz internete geçireceklerini aktaran Hakan Dursun, uygulamadan müşterilerin avantajlı çıkacağını söyleyerek şöyle konuştu: “Ocak ayında başlayacak yeni uygulama ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanında hizmet verdiğimiz milyonlarca sabit internet abonemizin internet deneyimlerini iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Tüm bu avantajlar sayesinde müşterilerimizin internet deneyimini büyük ölçüde iyileştirmiş ve onlara daha hızlı ve kapsamlı bir internet erişimi sağlamış olacağız.”

2005’TEN BU YANA 33,2 MİLYAR YATIRIM

Türk Telekom’un 33 binden fazla çalışanıyla entegre bir operatör olarak toplam 44,7 milyon müşteriye sahip büyük bir aile olduğunun altını çizen Dursun, Türkiye’nin dört bir noktasında tüketicinin yanında olan Türk Telekom’un yılın ilk 9 ayında 15 milyar TL’nin üzerinde gelir sağlayarak son 10 yılın en yüksek gelir artış oranını elde ettiğini de vurguladı. 2005’teki özelleştirmeden bu yana 33,2 milyar TL yatırım yaptıklarını kaydeden Dursun, teknoloji ve altyapı yatırımlarına son hız devam ettiklerini belirtti. Hakan Dursun, “Türkiye’deki hanelerin yüzde 90’ından fazlasına interneti götürdük. Bu oran AB ülkeleri seviyesinde. Altyapımızla ülkemizi dijitalleştiriyor, akıllı şehirler oluşturuyoruz. Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin tamamına hizmet götürüyoruz” diye konuştu.

  • Fiberleşme oranı %80’e ulaştı
  • Dünya liginde üst sıralara gelebilmek için Türkiye’nin fiberleşmesini önemsediklerini belirten Hakan Dursun, Türk Telekom’un 10 yıl önce 117 bin kilometreye olan fiber ağını 10 yılda 2 kattan daha fazla artırarak 274 bin kilometreye çıkarttıklarını söyledi. Şu an itibarıyla 17,9 milyon haneye fiber hizmeti götürdüklerini vurgulayan Dursun,” Ülkemizin yaklaşık yüzde 80’ini fiberleştirdik. Bu oran, Batı Avrupa’da yüzde 70, Amerika’da ise yüzde 65” dedi. İnternetin daha çok kullanılmasını da teşvik ettiklerini belirten Dursun, Türk Telekomluların 2014’te 35 GB olan aylık ortalama internet kullanımının, 2018’de 90 GB’a yükselerek neredeyse 3’e katlandığını söyledi.
#Türk Telekom
#Hakan Dursun
5 yıl önce