EDISYON:

Faizde sıra özel bankalarda

Kıymet Sezer
04:0010/08/2019, Cumartesi
G: 10/08/2019, Cumartesi
Yeni Şafak
Cahit Turhan (Soldan 3) ve Rifat Hisarcıklıoğlu (Soldan 4)
Cahit Turhan (Soldan 3) ve Rifat Hisarcıklıoğlu (Soldan 4)

Kamu bankalarının faizi düşürmesinin ardından iş dünyası temsilcileri, üretim ve yatırımdaki canlılığın sürdürülebilir olması için özel bankaların da elini taşın altına koymasını bekliyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Artık sıranın özel bankalara gelmesi lazım. Özel bankalardan da kredi faizlerini düşürmesini bekliyoruz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kredi faizlerindeki indirim konusunda özel bankalara “Artık sıranın özel bankalara gelmesi lazım. Özel bankalardan da kredi faizlerini düşürmesini bekliyoruz” diye seslendi. Trabzon’da, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) öncülüğünde düzenlenen "Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni"de konuşan Hisarcıklıoğlu, “Bu dönem, eldekini muhafaza etme dönemi” ifadesini kullandı.

ÜRETİM VE İSTİHDAMI KORUMAK İÇİN ÖNEMLİ

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Üretim ve istihdam kapasitesini korumamız lazım. Kapanan her bir işletme, üretimi durduran her bir fabrika aslında

80 milyonun kaybıdır. Bizler tüm bu faizlerle, kurlarla, vergilerle, her gün karşımıza çıkan bürokratik mevzuatla mücadele halindeyiz. Bin bir türlü sıkıntı yaşarken devletimizden isteğimiz bizim yanımızda olsun. Talebimiz bu. İşte geçtiğimiz hafta Merkez Bankasından sonra kamu bankaları da faizini indirmeye başladı. Hemşehrimiz Sayın Bakanımız Berat Albayrak'ın bunda büyük emeği ve gayreti oldu. Kendisine buradan teşekkürlerimi iletiyorum ama artık sıra özel bankalarda. Artık sıranın özel bankalara gelmesi lazım. Özel bankalardan da kredi faizlerini düşürmesini bekliyoruz."

Karadeniz’in bahtı ak oldu

TTSO öncülüğünde düzenlenen ödül törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan, Trabzon’a ulaşım ve erişim yatırımları için bugüne kadar 13 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını, kentin bölünmüş yol uzunluğunu 151 kilometre artışla 224 kilometreye çıkardıklarını, bütünlüğü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu da 332 kilometre artırarak 414 kilometreye çıkardıklarını, yılan hikayesine dönen Karadeniz Sahil Yolunu hızla bitirdiklerini hatırlattı. “Yolun hareket ve bereket olduğunu en iyi sizler gördünüz” diyen Turan, “Yaptığımız yollarla, köprülerle, tünellerle, viyadüklerle Karadeniz’in adı değişmedi ama kara bahtı ak oldu” şeklinde konuştu.

  • Rize-Artvin Havalimanı 2020’de hazır
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, deniz dolgusu üzerine yapımı devam eden Rize-Artvin Havalimanı’nda incelemelerde bulundu. Turhan, “Dev projeyi her ne kadar 2022 yılında hizmete alacağımızı söylesek de, inşallah gelecek yıl ekimde hizmete açacak şekilde iş programımızı güncelledik” dedi. Bakan Turhan’ın verdiği bilgiye göre, yılda 3 milyon yolcuya hizmet edecek havalimanı, yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alanıyla bölgenin en büyüğü olacak.


#Banka
#Faiz
#Rifat Hisarcıklıoğlu
#TOBB

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.