EDISYON:

Erdoğan: IMF'ye borcumuz bitti

Yeni Şafak
16:1121/12/2018, Cuma
G: 21/12/2018, Cuma
Yeni Şafak
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'nde konuştu. Önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Test ettiğimiz ve adeta gözümüz gibi koruduğumuz istikrar ve güven ortamı sayesinde Türkiye adeta küllerinden doğmuştur. Şuan IMF ile borç ilişkimiz kalmadı. O dönem bitti" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'nde konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Sadece ilk 500 kuruluşumuz, toplam hizmet ihrcatımızın yarısından fazlasını gerçekleştirmiştir. Türkiye bugünlere kolay gelmemiştir. Özellikle 2.Dünya Savaşı'nın öncesinde ve sonrasında gözle görülür bir içe kapanma ve gerileme dönemi yaşanmıştır. Test ettiğimiz ve adeta gözümüz gibi koruduğumuz istikrar ve güven ortamı sayesinde Türkiye adeta küllerinden doğmuştur.

IMF'ye borcumuz bitti

Test ettiğimiz ve adeta gözümüz gibi koruduğumuz istikrar ve güven ortamı sayesinde Türkiye adeta küllerinden doğmuştur. Şuan IMF ile borç ilişkimiz kalmadı. O dönem bitti. Türkiye kendine güvendikçe, bilhassa iş dünyasının önünü açtıkça bölgesinde gücü ve itibarı artan bir ülke haline geldi. Türkiye son 16 yılda, yılda ortalama 5.7 büyüdü. Satın alma paritesine göre dünyanın 13. büyük ekonomisi haline geldi. Tesis ettiğimiz ve adeta gözümüz gibi koruduğumuz istikrar ve güven ortamı sayesinde Türkiye, adeta küllerinden yeniden doğmuştur.

CARİ İŞLEMLER DENGEMİZDE DE CİDDİ BİR İYİLEŞME DİKKAT ÇEKİYOR

Geçtiğimiz 16 yılda Türkiye ortalama yüzde 5,7 büyüdü. Uluslararası yatırımlar 201 milyarı geçti. Türkiye kendine güvendikçe bölgesinde ve dünyada gücü artan bir ülke haline gelmiştir. Sadece Ekim ayında açılan ve kapanan şirket sayısına baktığımızda önceki yıllardan çok daha iyi bir orana geldiğimizi görürüz.

Önümüzde 500 milyar dolarlık ihracat hedefi olduğunu unutmayalım, bunun aktörleri karşımızda. Cari işlemler dengesinde de ciddi bir iyileşme dikkat çekiyor. Merkez Bankası rezervlerimiz yaklaşık 92.5 milyar dolara ulaştı. Ekim ayında 7 bin 160 yeni şirket faaliyete geçerken, bin 235 şirket de faaliyetini sonlandırdı.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ ÜLKEYİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Turizmde 15 Temmuz darbe girişimi ile ortaya çıkan sıkıntıyı açtığımız ve tarihi bir rekora imza attığımız sezonu geride bırakıyoruz. Merkez Bankasında rezervimiz 136 milyar dolara kadar çıkmıştı şimdi yeniden 92 buçuk milyar dolara kadar yükseldi daha da iyi olacak. Zaman zaman yanlış iddialarla istismar edilen bireysel krediler konusunda da ülke olarak biz gayet iyi durumdayız. Türkiye demokrasisiyle ekonomisiyle güvenliğiyle hedeflerine doğru kararlılıkla yürümeye devam etmektedir.

#Erdoğan
#İhracatçılar

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.