|

Erbil: Şükürler olsun ki mevduat çıkışı yok

Dövizdeki hareketliliği yorumlayan Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, kurum, kuruluş ve bankalar olarak tek vücut olarak çalıştıklarını ve şükürler olsun ki mevduat çıkışı ve yurt dışına para gönderme adına her hangi bir durumun olmadığını belirtti.

Yeni Şafak
09:20 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 11:13 - 14/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, bankalardan mevduat çıkışının olmadığını söyledi.
Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, bankalardan mevduat çıkışının olmadığını söyledi.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin ardından Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil'den de döviz kurları üzerinden Türkiye'ye yönelik başlatılan ekonomik savaşa ilişkin değerlendirme geldi.


NTV canlı yayınında konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, dövizdeki hareketliliğe ilişkin 'Aklımız ermiyor. Ne oluyor da bugün bu seviyeleri görüyoruz ben bir bankacı olarak çok fazla anlamlandıramıyorum. Bankacılıkla ilgili de bir sıkıntı yok'' derken bankacılık tarafına etkisi noktasında ise ''Şükürler olsun ki mevduat çıkışı ve yurt dışına para gönderme adına her hangi bir durum olmadı'' dedi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil
'in açıklamaları şöyle;

'Elimizde gerekli araçlar var'



Bugün daha sakin olacak yarın daha da sakin olacak. Burada önemli olan alınacak tedbirler. Bir takım anormal hareketlenmeler olmaya devam edebilir. Ama burada gerek tedbirler gerek icrası ve zamanlaması anlamında elimizde araçların olduğuna inanıyorum.

'Sakin olmamız lazım'

Alınan tedbirler doğru tedbirlerdir. Sakin olmak lazım.
Kimsenin şüphesi olmasın. Mevduatlara el konulma gibi bir durum söz konusu olamaz ve kimsenin de aklında değil çünkü Türkiye global piyasaların oyuncu halindedir.

'Önümüz bayram keyfini çıkarın'

Normalleşme sürecine girdiğimizi düşünüyorum. İnşallah bu devam edecek. Kimse rahatsız olmasın, yaz bitiyor son günleri kaldı önümüzdeki günler bayram keyfini çıkarsın. Tavsiye olarak Türk varlıklarının değerleri adeta bağırıyor 'Al, al' diye.

'Ben hep batanı gördüm'

Günlük bu işlerden para kazananlara sesleniyorum. Bu tarz hareketlenmelerden ben para kazanını görmedim, hep batanı gördüm. Ben bu işte en iyisiyim diyen bile 50 milyon dolar batırmıştır.

Bilgi kirliliği havada uçuyor. Olmadık kişilerden olmadık bilgiler duyabiliyoruz. Sakinlik sağ duyu ve doğru analiz.


İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, döviz kurlarında yaşanan sert dalgalanmayla ilgili olarak "Gelinen noktayı ekonomik temellerle izah edemiyorum" demişti.
#Ali Fuat Erbil
#Garanti Bankası
#Döviz
#Dolar
6 yıl önce