|

Enflasyonda hedef tek hane

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, nihai amaçlarının enflasyonu kalıcı olarak en kısa sürede tek haneli rakamlara düşürmek olduğunu söyledi.

Cahit Saraçoğlu
04:00 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:39 - 19/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

2019 bütçesinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2019 bütçesinin görüşmelerinde hükümet adına yaptığı konuşmada, hedeflerinin enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu kaydetti.

MEVZUAT SADELEŞECEK

2018’in dokuz ayında yüzde 4,5 seviyesinde büyüme sağlandığını ifade eden Bakan Albayrak, işsizlik oranı yüzde 11,3 seviyesinde gerçekleştiğini belirtti. Albayrak’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: İhracat ve turizm gelirleri artmaya devam ederken, iç talebin yavaşlamasıyla birlikte ithalatta görülen daralma sonucunda, Türkiye ekonomisi üç ay arka arkaya cari fazla vermiştir. Nihai amacımız enflasyonu kalıcı olarak en kısa sürede, orta vadeli programda da bahsettiğimiz gibi tek haneli rakamlara düşürmektir. Enflasyonla mücadelede, para ve maliye politikalarımızdaki güçlü duruşu korurken aynı zamanda yapısal sorunlarla da çok yoğun bir mücadele ortaya koyarak, çözümleri adım adım hayata geçirmeye başladık. Vergi sistemimizi daha basit, etkin, geniş tabanlı ve daha adil bir yapıya kavuşturmak için vergi mevzuatımızın sadeleştirilmesine yönelik çalışmalarımız başta olmak üzere, 2019 yılı bu anlamda çok etkin bir yıl olacak.

ÇİFTÇİYE 51 MİLYAR TL

  • TL cinsi borçlanmaya ağırlık vererek, borç stokunun yapısını döviz kuru şoklarına karşı daha güçlü hale getirdik. 2004’te 205 bin üreticiye 700 milyon TL olarak verilmeye başlanan destek, 2018’de 51 milyar TL’lik bakiyeye yükseldi ve 866 bin çiftçi bundan faydalandı.
#Enflasyon
#Berat Albayrak
#2019 bütçesi
#TBMM
5 yıl önce