|

En ucuz benzin bir TIK ötede

Türkiye’de akaryakıt pompa fiyatları, ham petrole paralel olarak düşüş seyretse de tüketicileri zorluyor. Girişimci Görkem Ünel, hayata geçirdiği ‘BenzinLitre’ uygulamayla en yakın ve uygun fiyatlı akaryakıt istasyonunu gösterip depo başına 50 TL'ye kadar tasarruf sağlıyor. Aplikasyon; yol boyunca dinlenme ve konaklama konusunda sürücüye rehberlik de ediyor.

Arzu Kurum
04:00 - 5/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:47 - 5/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
BenzinLitre, tüketicinin işini kolaylaştıran önemli bir uygulamaya imza atıldı.
BenzinLitre, tüketicinin işini kolaylaştıran önemli bir uygulamaya imza atıldı.

Akaryakıt fiyatları, son günlerde petrol fiyatlarına paralel olarak düşüşünü sürdürse de sürücüleri zorluyor. Bu anlamda tüketicinin işini kolaylaştıran önemli bir uygulamaya imza atıldı. Akaryakıt alma alışkanlığını değiştirip, enerji sektörünü dijitalleştirmeye çalışan girişimci Görkem Ünel, geliştirdiği ‘BenzinLitre’ uygulamasına ilişkin söze şöyle başlıyor; “Oldum olası en ucuz yakıtı alırım aracıma. Ankara-İstanbul arasında ucuz yakıt ararken, keşke en ucuz yakıtı görebileceğim bir uygulama olsa da fiyatları, istasyon içi özellikleri görebilsem diye hayıflanırdım.” İkram çayı olan istasyonlar ve kamyoncu lokantalarının favorisi olduğunu söyleyen Ünel, “Tüm bu bilgileri toparlayıp ben ve benim gibilere fayda sağlaması için bu girişimi yapmaya karar verdim” ifadelerini kullandı.

50 LİRALIK TASARRUF

Girişimci Ünel, şu şekilde özetliyor çalışmasını: “BenzinLitre, kullanıcı bazlı veri güncellemesine dayanan, en yakın ve uygun fiyatlı akaryakıt istasyonunu gösterip bir depo başına 50 TL'ye kadar tasarruf yapılmasını sağlayan, istasyon özellikleri filtreleyerek akıllı seçim yaptıran, online ödeme sistemlerini üzerinden geçirerek akaryakıt sektörüne dinamik bir soluk getirmeyi amaçlayan, benim aracım benim dostum vizyonu ile araçları da sürücülerin cebine taşıyacak bir proje.”

KADIN KAHVE MARKASI ERKEK MARKET ARIYOR

Tüm sürücülere ve co-pilotlara daha iyi bir yol deneyimi için BenzinLitre indirmelerini tavsiye ettiklerini belirten Ünel, “Hem ücretsiz hem fayda sağlayan bir çalışma” şeklinde konuştu. Ekibin kendi alanında çok başarılı 6 kişiden oluştuğunu kaydeden Ünel, “Sadece 9 ayda 36 bin kullanıcıyı geçtik. 56 bin ciro TL yaptık, Akaryakıt markaları ve sigorta firmaları ile görüşmelerimiz devam ediyor” dedi. Kullanıcılarının ağırlıklı olarak genç, teknoloji tutkunu erkeklerden oluştuğunu söyleyen Ünel, “Kadınların en sevdiği özellik kahve markaları bulunan istasyonlar, erkekler ise market ve restoran seçeneklerini tercih ediyor” bilgisini paylaştı. Alanda üç temel sorun gördüklerini bildiren Ünel, “Birincisi akaryakıt fiyatları istasyon bazında değişiyor, ciddi bir tasarruf imkânı var fakat bu bilgiye ulaşamıyoruz. Diyelim ulaştık, uygun fiyatlı bulduk fakat bu sefer ikinci sorun başlıyor; güven. Biz sektöre bir rekabet getirerek, tüketicilerin en doğru konumlara sahip istasyonlara, rekabetçi fiyatlara ulaşmasını sağlıyoruz” diye konuştu.


UYKUSU GELEN İÇİN OTEL DİNİ VECİBE İÇİN MESCİD

Ünel, üçüncü ve sektörü değiştiren bir konun ise; tesis özellikleri olduğuna vurgu yaparak; “Yolda sürücü, yolcu ve aracın türlü ihtiyaçları olabiliyor. Dini faaliyetlerine ara vermek istemeyenler için mescid, uykusu gelenler için otel, engelli vatandaşlar için özel tuvaletler, anneler için bebek üniteleri, araç yıkama imkânları, araç bakım için servis, oto-lastik ve yağ değişimi içeren istasyonları bulabiliyorsunuz. Yaptığımız araştırmalarla temiz tuvaleti olduğu için tercih edilen markaların olduğunu görüyoruz” açıklamasında bulundu. Bunun yanı sıra tek tuşla yol yardım hizmeti bile verebildiklerini aktaran Ünel, akaryakıt alma sürecini 35 tesis özellikleriyle desteklediklerine işaret ederek, aplikasyonu en doğru konumlar ve tüm markaların fiyat, telefon bilgileri ile tek bir platformda sunan bir deneyim olarak tanımladı.

  • Yenilenebilir istasyonlar geliyor
  • Kısa vadede kullanıcılarının talepleri doğrultusunda yenilenebilir enerji istasyonlarını uygulamaya ekleyeceklerini söyleyen Ünel, şunları kaydetti: “Elektrikli araçlar çok popüler fakat yok denecek kadar az. Vizyonumuzun bir parçası olarak bu alan başta olmak üzere, otonom araçlar ile ilgili belli servisleri yayına alacağız. Uzun vadede ödeme sistemleri başta olmak üzere, sektörün gidişatına göre BenzinLitre’yi bir ödeme aracı olarak konumlandıracağız.” Avrupa bölgesine yönelik uyguama açarak, uluslararası enerji firmaları ile anlaşmalarını global bir boyuta taşımak istediklerini anlatan Ünel, “Kullanıcılarımız bizi uygulama marketlerde ilk sıraya alarak onurlandırmasına rağmen, iş listemizde 82 adet geliştirme bulunuyor” değerlendirmesinde bulundu.
#KOBİ
#Dijital
#Benzin
5 yıl önce