|

En çok kar ettiren altın

14 Ocak altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın bugün ne kadar? sorularının yanıtı haberimizde. Birikim yapma hedefi olan bireyler haftanın son iş gününde altın fiyatlarını özel olarak araştırmaya başladı. ''Çeyrek altın fiyatı ne kadar'' ve "Gram altın fiyatı ne kadar?" sorularının yanıtı ise en çok araştırılan konuların başında geliyor. İşte altın piyasasıyla ilgili tüm detaylar... Gram, çeyrek, yarım ve cumhuriyet altını ne kadar, kaç lira oldu?

Yeni Şafak
07:33 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 07:42 - 14/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
En çok kar ettiren altınlar en az işçiliği olan altınlar...
En çok kar ettiren altınlar en az işçiliği olan altınlar...

14 Ocak 2018 altın fiyatları bugün ne kadar? Piyasalarda yaşanan hareketlilik birikim yapan vatandaşların sürekli bu konuyla ilgili araştırma yapmalarına neden oluyor. Peki 13 Ocak Cumartesi günü çeyrek altın fiyatı, cumhuriyet altını fiyatı, yarım ve gram altın fiyatı ne kadar, kaç TL oldu?

KÜLÇE ALTIN MI DARPHANE ALTINI MI?

Külçe altın (veya bir diğer adıyla gram altın) ve Darphane'nin basmış olduğu altınlar, içerilerindeki saf altın yoğunluklarına göre değerlenirler. Külçe altın 24 ayar saflığında olduğundan özel koruma kapları içinde piyasaya sunulur. Altını korumak için kullanılan kaplama, ekstra malzeme ve işgücü gerektirdiğinden genellikle prim fiyatı daha fazladır.

CUMHURİYET VE TAM ALTIN ARASINDAKİ FARK

Cumhuriyet altınının çapı tam altının çapından daha küçüktür. Ancak Cumhuriyet altınının kalınlığı ve ağırlığı tam altından daha fazladır. Ayrıca yukarıda belirtildiği gibi bu iki altın türünün üzerindeki desen ve ibarelerde de farklılıklar bulunmaktadır. Yukarıdaki resimde iki altın türü arasındaki tasarımsal farkları inceleyebilirsiniz.

Cumhuriyet Altını ve Tam Altın işçiliklerinin az olması sebebiyle ülkemizde en çok tercih edilen yatırım altınları arasında yer almaktadırlar. Yatırım amaçlı altın alımlarında işçiliği en az olan altın türleri tercih edilmelidir. İşçilik ne kadar fazla ise alıcının ödeyeceği işçilik ücreti de o oranda artmaktadır. Bu anlamda en avantajlı altın türü ise Gram Altındır. Gram Altın işçiliği en az olan altın türüdür. İşçiliğin az olması, alış-satış farkının da az olması anlamına gelmektedir.

#Altın
#Çeyrek altın
#Altın fiyatları
#Cumhuriyet altını
#Tam altın
6 yıl önce