|

Dövizle kiraya son verecek düzenleme

Uzun süredir gündemde olan ve son olarak kurların yükselmesiyle iyice alevlenen Alışveriş Merkezleri’ndeki iş yeri kiralarının dolar ve avro gibi yabancı paralarla ödenmesine sınırlama geliyor.

Haber Merkezi
04:00 - 13/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:11 - 13/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Bundan sonra kira sözleşmeleri dövizle yapılamayacak.
Bundan sonra kira sözleşmeleri dövizle yapılamayacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili düzenleme teklif hazırlaması için AK Parti'ye talimat verdiği bildirildi. AVM'lerde dövizle dükkan kiralama konusunda düzenleme yapılmasıyla ilgili hazırlanacak teklifle, borçlar kanununda değişikliğe gidilecek ve bundan sonra kira sözleşmeleri dövizle yapılamayacak.

AVM’LERLE SINIRLI OLMAYACAK

1 Ekim'de yeni yasama yılının başlamasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine gelmesi bekleniyor. Teklif yasalaşırsa, AVM'lerde sadece Türk Lirası ile kiralama işlemi yapılabilecek. Meclis’in yeni yasama döneminde yapacağı ilk düzenlemelerden biri olması beklenen kanun taslağı sadece AVM’lerdeki işyerlerinin kiralarını kapsamayacak.

HAZİNE VE MALİYE ÇALIŞMA YAPIYORDU

Hazine ve Maliye Bakanlığı; düzenlemenin alt yapısının oluşturmak için çalışma yapıyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçen ay yaptığı Paris ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada bu konunun detaylarını paylaşmıştı. Albayrak, “Dövizle kira sözleşmesi konusundaki sıkıntıyı giderecek bir çalışmanız var mı?” sorusuna şu cevabı vermişti: “Şu anda çok yoğun bir çalışma başladı. AVM dükkanlarında, gayrimenkullerde döviz ile kiralama ve satışın önüne geçmek için gerekli adımları en kısa sürede atacağız. İşte burada hassas bir nokta var. Bir kısım kredi döviz riski bununla ilişkili olan portföyü ayıracak şekilde çalışıyoruz. Bunu en kısa sürede Meclis’e getireceğiz. Bu konuyla ilgili toplumda da zaten ciddi bir talep var. Detayları, hukuki süreçleri çalışılıyor şu an.”

#Döviz
#Kira
#AVM
6 yıl önce