Doların ateşi düştü: İşte yeni gün başlangıç rakamları

Yeni Şafak
09:0920/12/2018, Perşembe
G: 20/12/2018, Perşembe
Yeni Şafak
20 Aralık 2018 dolar ve euro rakamları
20 Aralık 2018 dolar ve euro rakamları

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ve FED'in faiz artırması sonrası doların ateşi düştü. Amerikan askerlerinin Suriye'den çekileceği yönündeki iddialar sonrası gece yarısı sert düşüş yaşayan dolar yeni güne 5,31 TL'den işlem görerek başlarken, Euro/TL ise 6,05 TL’de yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Trump'ın 'Faiz artırmayın' uyarısında bulunduğu ABD Merkez Bankası (Fed), yılın son toplantısında, politika faizini yüzde 2-2,25 aralığından yüzde 2,25-2,50 aralığına yükseltti.

Fed yetkililerinin 2019 yılı için faiz artırımı tahmini 3'ten 2'ye indi. Fed Başkanı Powell, siyasi değerlendirmelerin bankanın para politikasına ilişkin kararlarını hiçbir şekilde etkilemediğini belirterek, “Politika kararlarımızın tüm Amerikalı aileleri ve şirketleri etkileyeceğini biliyoruz ve kararlarımızı objektif şekilde sadece en iyi verilere ve analizlere dayanarak vermeye devam edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz hafta %0,8137 değişim gösteren dolar kuru bugün 5,31 TL'den işlem görüyor. Euro/TL ise 6,05 TL’de yer alıyor.

Gece yarısı sert düşüş

Amerikan askerlerinin Suriye'den çekileceği yönündeki iddialara ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden cevap verdi. Trump, "Suriye'de IŞİD'i yendik, orada bulunmamızın tek nedeni buydu" dedi.

  • Bu açıklama ardından dolar, lira karşısında sert düştü. Trump'ın açıklaması öncesi 5,30 seviyesinde seyreden dolar, açıklama sonrası 5,23 seviyesine kadar geriledi.
#Dolar
#Amerikan merkez bankası
#FED
#Euro
#Piyasalar

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.