EDISYON:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonu tekrar düşürmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz

13:3911/07/2023, Salı
DHA
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, (TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ek Bütçe Kanun Teklifi Görüşmeleri) ''Enflasyonu tekrar düşürmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Sabit ve dar gelirliler başta olmak üzere vatandaşlarımızın refahı üzerindeki küresel enflasyonist dalganın etkilerini hafifletecek tedbirler aldık. 2022 yılı Ekim ayından itibaren geçen 8 aylık sürede enflasyon oranında 47,3 puan düşüş meydana gelmiştir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "(TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ek Bütçe Kanun Teklifi Görüşmeleri) Ek Bütçe Kanun Teklifi, gelir tahminlerimizle uyumlu bir şekilde hazırlanmıştır. Bu kapsamda ek bütçe kanun teklifimiz ile merkezi yönetim bütçe ödenekleri 1 trilyon 119,5 milyar lira, söz konusu giderlerin karşılığı olarak merkezi yönetim bütçe gelir tahminleri de aynı tutarda artırılmaktadır." ifadelerini kullandı.




#Cevdet Yılmaz
#Enflasyon
#TBMM

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.