|

Cep stoğuna taksit açılımı

Havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içi harcamalarında kredi kartı taksit üst sınırı 6’dan 9 ‘a çıkarılacak. Cep telefonunda 12 taksit imkanı geliyor.

Cahit Saraçoğlu
04:00 - 24/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:53 - 24/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme yurt içinde kredili alışverişlere ilişkin getirdiği yeni esnekliklerle cep telefonlarındaki stokları eritirken, turizm, havayolu ve konaklamaların ise cazibesini artıracak üç düzenleme taslağı hazırladı.

Cep telefonu almak için kullanılan krediler 2019 yılı ocak ayı sonuna kadar 12 taksit olarak uygulanacak. 31 Ocak 2019 tarihinden itibaren ise sadece 3 bin 500 liranın altındaki telefonlar için 12 taksit uygulaması sürecek. Daha önce kredi kartları ile yurt içinde hava yolları, seyahat ve konaklama harcamalarında 6 ay olarak uygulanan taksit sınırı da 9 aya çıkarılacak.

KART KULLANILMAYACAK

Öte yandan önceki düzenlemede olduğu gibi cep telefonu alırken kredi kartı kullanımında taksit uygulanmaması devam edecek ve herhangi taksit uygulanmayacak. Bu kapsamda kredi kartıyla cep telefonu alınmasına yönelik düzenlemelerde herhangi bir değişiklik öngörülmeyerek cari açığın kontrolüne devam edildiği görüldü.

  • KUYUMCUYA TAKSİT YOK
  • Yönetmelikte yer alan “Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek kuyum, telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dışında yapılan harcamalar ve yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik gibi ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz” hükmü ise değiştirilmedi.
#Kredi Kartı
#BDDK
5 yıl önce