EDISYON:

Çavuşoğlu'ndan F-35 açıklaması: Alternatifler ararız

19:1828/08/2019, Çarşamba
G: 28/08/2019, Çarşamba
AA
Yeni nesil savaş uçağı F-35
Yeni nesil savaş uçağı F-35

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya'dan satın alması gündeme gelen savaş savaş uçaklarıyla ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Savaş uçağına ihtiyacımız var. F-35'leri alamazsak yeni alternatifler ararız" dedi. Rusya'nın NATO'ya alternatif olmadığının da altını çizen Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kırım'ın ilhak edilmesi meselesindeki duruşunu hatırlattı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Moskova ziyaretinde gündeme gelen Su-57 ve Su-35 savaş uçaklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Türkiye'nin savaş uçağı ihtiyacının olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, şu ifadelere yer verdi:


  • “Bugünlerde ABD bazı sorunlar çıkarıyor. Ama biz hala bu programın bir parçasıyız. Bu 9 ülkenin, 9 müttefikin programı. Türkiye ayrıca F-35’lerin bazı parçalarını üretiyor. Ve biz tüm F-35 uçaklarını satın almak istiyoruz. Biz bunları satın almak için yaklaşık olan 1.4 milyar dolar ödemede bulunduk. Sonuç olarak bizim savaş uçağına ihtiyacımız var. Eğer F-35 satın alamazsak yeni alternatifler aramamız gerek. Bu bizim tercih ettiğimiz şey değil. Biz F-35 satın almak istiyoruz”

Erdoğan ile Putin'in diyaloğu gündeme damgasını vurmuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirdiği Moskova ziyaretinde havacılık fuarı MAKS 2019'da Rusya hava kuvvetlerinin yeni nesil savaş uçağı Su-57'yi de incelemişti.

  • İki lider arasında geçen diyalogda Erdoğan'ın "
    Biz bundan mı alacağız?
    " sorusuna Putin "
    Alabilirsiniz
    " yanıtını vermişti.


#Mevlüt Çavuşoğlu
#F-35

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.