|

Çağrıda iki yıl devrimi

TÜBİTAK, 2019'dan itibaren çağrıya çıkacağı programları sanayici ve girişimcilere iki yıl öncesinden duyuracak. Böylelikle, girişimci ve sanayiciler proje üretmek için daha fazla zamana sahip olacak.

Nur Banu Aras
04:00 - 27/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:28 - 27/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Girişimci ve sanayiciler proje üretmek için daha fazla zamana sahip olacak.
Girişimci ve sanayiciler proje üretmek için daha fazla zamana sahip olacak.

Türkiye'nin rekabet gücünü ve refahını arttırmak ve sürekli kılmak, ulusal öncelikler doğrultusunda bilim ve teknoloji politikaları geliştiren, araştırma ve geliştirem faaliyetlerine özendiren, destekleyen ve koordine eden TÜBİTAK, önümüzdeki dönemde büyük atılımlara imza atacak.

İKİ YIL ÖNCEDEN HABERLERİ OLACAK

TÜBİTAK, bu süreçte varolan destek programlarına yenisini ekleyecek. Kurum, 2019 yılında yeni sisteme geçecek. Çağrıya çıkılacak programlar iki yıl öncesinden duyurulacak. Sanayici ve girişimciler 2019 yılından itibaren iki yıl öncesinden açılan çağrıları görebilecek. Böylelikle, girişimci ve sanayiciler proje üretmek için daha fazla zamana sahip olacak. Ortaya çıkarılacak proje üzerine daha fazla yoğunlaşılacak.

47 ÇAĞRIYA 1566 PROJE ÖNERİSİ

TÜBİTAK, 2017 yılında ekran teknolojileri, geniş bant teknolojileri, açık kaynak yazılımlar, bilgi güvenliği, robot ve mekatronik gibi alanlarda 47 kez çağrıya çıktı. Bu çağrılara bin 566 proje önerildi.

#​​TÜBİTAK
#Türkiye
6 yıl önce