|

Çağlar dualarla uğurlandı

Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İTO Başkanı İbrahim Çağlar, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede iş, siyaset ve sivil toplum dünyasından önemli isimler hazır bulundu. Çağlar'ın cenazesi Sahrayıcedid aile kabristanına defnedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:37 - 13/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Çağlar'ın tabutunun üzerine kâbe örtüsü serildi.
Çağlar'ın tabutunun üzerine kâbe örtüsü serildi.

Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar; dün iş, siyaset, sanat, spor ve sivil toplum dünyasından çok sayıda ismin hazır bulunduğu cenaze namazının ardından, sevenlerinin omuzlarında tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı. Çağlar'ın tabutunu üzerine kabe örtüsü serildi. Çağlar'ın cenazesi Sahrayıcedid Aile Kabristanı'na defnedildi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

İRTİBATIMIZ HİÇ KESİLMEDİ

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nde düzenlenen cenaze namazına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, İbrahim Çağlar ile siyasette, özellikle son dönemde bu yola beraber çıktıklarını belirtti. Çağlar’a Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, “Benim sadece bir kaç cümlem olacak, biz siyasette özellikle son dönem bu yola İbrahim kardeşimizle beraber çıktık. Biz siyasette bu yolda yürürken kendileri de sivil toplum kuruluşları olarak, Türkiye’nin en önemli bir kuruluşu İstanbul Ticaret Odası’na başkan oldu. Fakat irtibatlarımız, ilişkilerimiz kesilmedi” ifadelerini kullandı.


ASLOLAN ÖLÜMÜ ÖLDÜRMEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çağlar’ın inançlı, imanlı biri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: “Rabbim inanıyorum ki attığı bu adımlarda inşallah taksiratını hasenata tebdil edecektir. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum. Camiamıza, iş dünyasına başsağlığı diliyorum. Ne zaman, nerede, nasıl geleceği belli olmayan bir sürecin içerisindeyiz. Aslolan mümin olarak, Müslüman olarak her an ölümle beraber yaşadığımızı bilmek, ölümü öldürmek. Aslolan bu. Ben tekrar tüm dostlarımıza, sevenlerimize başsağlığı diliyorum.” Çağlar, girişimci kişiliğiyle de tanınan bir iş adamıydı. Çocuk denecek yaştan bu yana iş dünyasının içinde olan Çağlar, liseyi bitirir bitirmez ilk şirketi olan Nurtop A.Ş.’yi kurdu. Tekstilci kimliğiyle bilinen bir işadamı olmasına rağmen son yıllarda farklı sektörlerle öne çıkmaya başladı. Geçtiğimiz dönemlerde enerji, haberleşme, teknoloji, tarım ve sağlık turizmi alanlarında şirketler kurdu. Binlerce kişiyi de istihdam eden Çağlar’ın birçok dernek, vakıf ve STK’da yönetim kurulu üyeliği bulunuyor. Çağlar, TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, TEPAV Mütevelli Heyeti üyeliği, Darülaceze Mütevelli Heyeti üyeliği, Marmara Grubu Vakfı Stratejik ve Sosyal Araştırmalar, Mütevelli Heyet ve Akademik Konsey üyeliği görevlerinde bulundu.

AK PARTİ KURUCULARINDAN

Vakıfların dışında AK Parti ve MÜSİAD Kurucu Üyesi olan Çağlar, Mayıs 2005 - Mayıs 2009 yılları arasında TOBB Yönetim Kurulu Sayman üyeliği ve aynı tarihlerde TSE Yönetim Kurulu üyeliği yaparken, 2006-2012 yılları arasında DEİK Yönetim Kurulu üyeliği ve 2003-2006 seneleri arasında da İTHİB yönetim kurulu üyeliğini yürütmüştür. İş dünyasında farklı kademelerde görev alan Çağlar'ın özellikle sivil toplum kuruluşlarındaki aktif görev sorumluluğu dikkat çekti.

STK’LARDA AKTİF GÖREV

İstanbul Ticaret Odası’nda 1999 yılında Meclis üyeliği ile göreve başlayan Çağlar, 2004-2009 yılları arasında İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu. 2009-2013 yılları arasında İTO Meclis Başkanlığı, 2013 yılından itibaren ise İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. İTO'nun yurt dışı tanıtımına özel verdi. Çağlar, aynı zamanda Enerji Verimliliği Derneği ile Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (TUGEV) da başkanlık görevlerini de yürütüyordu. Yoğun iş hayatı, sivil toplum kuruluşlarında ve vakıflardaki görevlerinden arda kalan zamanlarda ise atıcılık, yüzme ve tenis sporları ile ilgilendi. İbrahim Çağlar evli ve 2 çocuk babasıydı.

  • Çağlar'ın ekonomiye katkı veren şirketleri
  • * Nurtop Dış Ticaret Anonim Şirketi
  • * Formula İstanbul Yatırım Anonim Şirketi
  • * Kuruluş İnşaat Anonim Şirketi
  • * Teknopark İstanbul Anonim Şirketi
  • * Grand Medical Services Sağlık ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi
  • * SM5 Haberleşme Hizmetleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi
  • * Çağlar Ses Sistemleri İbrahim Çağlar
  • * OZİ Lisanslı Tekstil Ürünleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi
  • * İplikçi İbrahim Çağlar
  • * Değer Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi
  • * Galle Dış Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi
  • * Gübre İşletmeleri A.Ş-BIOSOIL
  • * Targerts İnvestment
  • * Bizel Elektrik Dış Ticaret
  • * AK Akım Enerji Anonim Şirketi
  • * HB Sağlık Hizmetleri A.Ş.
  • * Aeroturq Havacılık A. Ş.

#İbrahim Çağlar
#Vefat
#Cenaze
6 yıl önce