|

Bayram tatili kaç gün?

2018 yılı itibariyle tatil planı yapan vatandaşlarımız Ramazan Bayramını merak etmeye başladı. Ramazan ayına çok az bir zaman kanala tatilini iyi geçirmek isteyenler planlarını yaptı. Peki bayram tatili kaç gün?

Yeni Şafak
09:18 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:22 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ramazan Bayramı’nda idari izin kararı alınmadığını açıklamıştı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ramazan Bayramı’nda idari izin kararı alınmadığını açıklamıştı.

Geçtiğimiz senelerde dokuz günlük bayram tatili yapanlar bu sene aynı tabloya karşılaşmayı bekliyordu ama açıklamalarla beklentiler birbirini tutmadı. Peki 2018 Ramazan Bayramında 9 gün resmi tatil olacak mı? İşte tatiller hakkında son durum

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Bu sene Ramazan Bayramı arefesi 14 Haziran perşembe gününe denk geliyor. Ramazan Bayramının birinci günü 15 Haziran cuma ikinci günü 16 Haziran cumartesi üçüncü günü 17 Haziran pazar gününe denk geliyor.

Yani 2018 yılı itibariyle Ramazan Bayramının 9 gün resmi tatil olması söz konusu değil. Fakat Kurban Bayramı tatilinin uzun olması bekliyor.

HÜKÜMETTEN BAYRAM TATİLİ AÇIKLAMASI

Gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerini iftarda ağırlayan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurtulmuş, bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağı ile ilgili soruya da yanıt verdi.

Bakan Numan Kurtulmuş, bayram tatilinin 9 güne uzatılması konusunda “Ben Kültür ve Turizm Bakanı’yım şu anda, bana sorarsanız; insanların turizm faaliyetleri. Ama bir de bunun bir ekonomik şeyi var, bu biraz kolay değil” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ramazan Bayramı’nda idari izin kararı alınmadığını açıkladı.

Bozdağ, " Ramazan Bayramı'na çok az bir zaman kaldığına işaret eden Bozdağ, "Ramazan Bayramı nedeniyle idari tatil verme durumu söz konusu değil. Çünkü Ramazan Bayramı cuma gününe, hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle Bakanlar Kurulu idari bir tatil kararı alma gereği duymamıştır." dedi.

#Ramazan Bayramı
#Tatil
#Bayram tatili
#2018
6 yıl önce