|

Bayram piyasayı hareketlendirdi

Ramazan Bayramı öncesi başta gıda, giyim ve turizm olmak üzere birçok sektörde hareketlilik arttı. Piyasaya yaklaşık 12 milyar liralık bir katkı sağlaması beklenen kısa tatilde esnaf ve turizmcinin yüzü gülüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:22 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Piyasaya yaklaşık 12 milyar liralık bir katkı sağlaması beklenen kısa tatilde esnaf ve turizmcinin yüzü gülüyor.
Piyasaya yaklaşık 12 milyar liralık bir katkı sağlaması beklenen kısa tatilde esnaf ve turizmcinin yüzü gülüyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pastacıdan berbere, konfeksiyoncudan terziye 317 farklı esnaf ve sanatkarın bayram için hazırlıklarını tamamlandığını söyledi.

Bayram ve özel günlerin esnafın en çok kazanç sağladığı dönemler olduğunu belirten Palandöken, bayramda şekerleme tatlı sektörünün 1,5 milyar lira, giyim sektörünün ise 7-8 milyar liranın üzerinde ciro beklediğinin altını çizerek, "Bu bayramda 200 bini aşkın vatandaşın memleketlerine tatile gideceğini tahmin ediyoruz. Ramazan Bayramı'nda toplamda 10-11 milyarlık ekonomik hareketlilik oluşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

500 milyonluk ciro bekliyorlar

Okulların kapanmasının ardından Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar için hazırlıklarını tamamlayan turizmciler, tatilin kısa süreli olmasına rağmen otel doluluklarında görülen yüksek artış dolayısıyla ciddi anlamda yoğunluk yaşanmasını bekliyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 550-600 bin kişinin seyahat etmesini beklediklerine dikkati çekti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ise, "Turizm sektöründe bayram tatili nedeniyle oluşacak cironun 500 milyon lira civarında olmasını bekliyoruz" dedi.

#Firuz Bağlıkaya
#Ramazan Bayramı
#Bendevi Palandöken
6 yıl önce