|

Balıkçılar bu gece Vira Bismillah diyecek

Balıkta av sezonu yarın başlıyor. Hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, gece yarısından itibaren 'Vira Bismillah' diyerek ağları denize salacak. Yeni sezon ürünleriyle birlikte balık fiyatlarının yarı yarıya ucuzlanması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:41 - 31/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Balıkçılar bu gece Vira Bismillah diyecek
Balıkçılar bu gece Vira Bismillah diyecek

Ülke genelinde denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, bu gece yarısı sona erecek. Bu gece denizlere açılacak olan Balıkçılar, gece yarısından sonra “Vira Bismillah” diyerek yeni sezon ürünleri için ağlarını salacak. Av yasağının sona ereceği günün Kurban Bayramı’nın ilk gününe denk gelmesiyle sezonun tam anlamıyla açılmasının bir iki gün gecikeceğine dikkat çekiliyor. Balıkçılar, sezona bol miktarda palamut avlayarak başlamayı ümit ediyor.

UMUTLAR KARADENİZ'DE

İstanbul Su Ürünleri Hali Komisyoncuları Derneği (İSKOMDER) Başkanı İrfan Mazlum, yeni sezonda hamsinin az olduğunu, Karadeniz hamsisinin çıkartılmasının kasım ayını bulacağını aktardı. Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, küçük ve büyük balıkçı teknelerinin hazırlıklarını tamamladığını, balıkçıların heyecanlı bir bekleyiş içinde olduğunu söyledi.

40 YILLIK HASRET BİTTİ

İstavritin bu yıl çok iyi olması bekleniyor. Balıkçılar, 40 yıl sonra Marmara'ya uskumrunun geldiğini söyledi. Bu balık türünde de bereketin olacağı düşünülüyor. Birçok balıkçı ışıkla avcılığa müsaade edilmemesi gerektiğini, bunun uskumruya zarar verdiğini akardı.

  • Fiyatlarda düşüş olur
  • Av sezonuyla balıkların en az yüzde 50 ucuzlayacağını belirten sektör temsilcileri, bu yıl sezondan umutlu olduklarını kaydetti. Şu anda 30 liraya istavrit satıldığına dikkat çeken balıkçılar, "Bu en fazla 15 liraya satılacaktır. Fiyat düşüşü istavritte yüzde 60'ları, Karadeniz mezgitinde yüzde 70'i bulabilir” dedi.
#Balıkçılık
#Balık
7 yıl önce