EDISYON:

Bakanlık açıkladı: Kapalı alanlardaki fuarlar 1 Eylül'den itibaren açılıyor

13:3119/08/2020, Çarşamba
G: 19/08/2020, Çarşamba
DHA
Kapalı fuar alanları 1 Eylül'den itibaren koronavirüs önlemleri çerçevesinde yeniden açılıyor.
Kapalı fuar alanları 1 Eylül'den itibaren koronavirüs önlemleri çerçevesinde yeniden açılıyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Koronavirüs nedeniyle daha önce ertelediğimiz fiziki fuarlarımızdan açık alanda gerçekleştirilenler normalleşme süreciyle birlikte 1 Temmuz’dan itibaren düzenlenmeye başlamıştı. Kapalı alanda gerçekleştirilen fiziki fuarlarımız ise 1 Eylül’den itibaren yeni önlemlerle düzenlenmeye başlayacak. Katılımcı, ziyaretçi ve görevlilerin HES kodu sorgulaması yapılarak fuar alanına girişleri sağlanacak" açıklamasında bulundu.

Koronavirüs önlemleri kapsamında açılışı ertelenen kapalı alandaki fiziki fuarlar yeniden açılıyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan
i
olarak duyurdu. Salgın sürecinde kapalı olan kapalı fuar alanları 1 Eylül'den itibaren virüs önlemleri kapsamında açılacak. Fuarların açılış çalışmaları 1 Temmuz'da başlamıştı.

Pekcan, fuarlarda alınacak önlemleri şöyle sıraladı:

Maske-mesafe ve hijyen tedbirleri kapsamında gerekli tüm önlemler alınarak kamu sağlığının korunmasına öncelik verilecek. Katılımcı, ziyaretçi ve görevlilerin HES kodu sorgulaması yapılarak fuar alanına girişleri sağlanacak.


  • Ayrıca, ziyaretçi sayısı, stantların yerleşim planları, dezenfektasyon gibi belirlenen tüm kurallara yönelik denetimler TOBB tarafından veya görevlendireceği oda/borsa tarafından yapılacak.


#Ruhsar Pekcan
#fuar
#koronavirüs

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.