Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun nihai kararına göre 1 Ocak 2019’dan itibaren geçerli olacak asgari ücret, net 2 bin 20 Türk Lirası olarak belirlendi. Böylelikle, 2018 yılında uygulanan bin 603 liraya kıyasla 2019 yılında net asgari ücret yüzde 26 artarken, gelecek yıl için brüt asgari ücret miktarı da 2 bin 558 Türk Lirası oldu. Asgari ücretteki artış sonrası işsizlik maaşı da değişecek. 2019'da işsizlik maaşının üst limiti 2030 TL'ye yükselecek. En düşük işsizlik maaşı ise 1.015 TL olacak. Öte yandan, geçen yıl 9 ay olarak uygulanan asgari ücret desteği, 2019'da 12 ay boyunca uygulanacak. Bu destek 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerleri için 101 lira, 500'ün altında sigortalı çalıştıran iş yerleri için ise 150 lira olacak.
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde toplandı. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, komisyonun belirlediği yeni asgari ücret rakamını Bakanlıkta açıkladı. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 6 Aralık'ta ilk toplantısını yaptığını hatırlatan Selçuk, komisyon üyelerince çok yoğun ve titiz bir çalışma yürütüldüğünü, ikinci toplantının 13 Aralık’ta TİSK ev sahipliğinde, üçüncü toplantının ise 20 Aralık'ta Türk-iş ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini anlattı. Bakanlık olarak bu süreçte sosyal adaleti ve çalışma barışını güçlendirmeyi, işçileri, işverenleri ve işi koruyarak ülkenin insani ve ekonomik kaynaklarına sahip çıkmayı temel öncelik olarak gördüklerini ifade eden Selçuk, bu sorumluluğun bilinciyle, tüm dengeleri ve hassasiyetleri gözeterek Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışmalarını yürüttüğünü belirtti.
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Mevcut enflasyon oranının üzerinde bir artış sağlayarak 10 Ekim'de enflasyonla topyekün mücadele programında, işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair verdiğimiz sözü de tutmuş olduk. Bu karar, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun oy birliğiyle alınmıştır" ifadelerini kullandı. Hükümetleri döneminde asgari ücrette oy birliği üç defa sağlandığını hatırlatan Selçuk, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişten sonraki bu ilk asgari ücretin oy birliği sağlanmış olması da söz konusu Türkiye olduğunda aynı milletin evlatları olarak işçimizin ve işverenimizin ortak payda da buluşabileceğinin bir göstergesi oldu."