|

Araba sahiplerine ÖTV müjdesi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, istihdam, teşvik ve yatırım için düzenlenen torba yasa tasarısının Meclis'e sevk edildiğini ifade ederek, "16 yaş üstü aracını hurdaya ayıranlara yeni araç alımlarında ÖTV indirimi geliyor" dedi. Peki ÖTV nedir, ÖTV indirimi ne kadar?

Yeni Şafak
06:20 - 4/02/2018 Pazar
Güncelleme: 08:19 - 4/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
ÖTV indirimi yapılacak.
ÖTV indirimi yapılacak.

Yeni vergi düzenlemeleri içeren Torba Yasa Meclis'e geldi. 16 yaş üstü aracını hurdaya ayıranlara yeni araç alımlarında ÖTV indirimi yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, 16 yaş ve üzeri araçların hurdaya ayrılması karşılığında, yeni araç alımında ÖTV indirimi sağlanacağını söyledi.

ÖTV İNDİRİMİ NE KADAR?

İkinci el araçların trafikten çekilmesi ve yeni araç alımının teşviki amacıyla, 31 Aralık 2019 tarihine kadar uygulanmak üzere; 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonların, ihracatı veya imha merkezlerine teslim edilmek suretiyle trafikten kaydı silinerek hurdaya ayrılması karşılığında, araç sahiplerine, yurt içinden yeni araç alımında
10 bin lirayı geçmemek kaydıyla ÖTV indirimi
sağlanabilmesi imkanı getiriliyor.

ÖTV İNDİRİMİNE DESTEK

Otomotiv sektörü temsilcileri, hurda teşvikinin araç pazarına olumlu yansıyacağını ve pazarı hareketlendireceğini belirtiyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar da konu hakkında "2018 ve 2019 yılları için iç tüketim dinamiklerinin hayata geçirilmesi noktasında pozitif katkıda bulunacağını düşünüyoruz" dedi .

Bayraktar, vergilere yönelik yapılacak düzenlemelerin tüketici nezdinde bir beklenti yaratacağını, bu nedenle düzenlemenin ivedilikle hayata geçirilmesinin otomotiv sektörünün satış ritminin bozulmaması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

#ÖTV
#Hurda
#Araba
#Otomobil
6 yıl önce