|

Almanların hidrojenli uçağını yapacak

Türk şirketi AQUILA'ya Alman Hükümeti tarafından çok önemli teklif geldi. Almanya'nın hidrojenle uçacak ilk uçak projesi için görevlendirilen 3 firmadan biri de AQUILA oldu.

Yeni Şafak
14:10 - 24/04/2018 Salı
IHA
AQUILA
AQUILA

AQUILA, Bursa sanayinin öncü kuruluşlarından Gökçen Ailesi’nin 5’inci nesil temsilcisi olan Mehmet Celal Gökçen’e geçtikten sonra vites yükseltti. Aquila’nın ardından Avrupa’da faaliyet gösteren ve bünyesinde 55 mühendis bulunan özel bir mühendislik firmasını satın alarak hedef büyüten Gökçen, 4 ve 6 kişilik uçak modelleri ilgili çalışmalarını sürdürürken Alman Hükümeti tarafından çok önemli teklif geldi.

Gökçen, Alman hükümeti tarafından hidrojenle çalışacak olan uçak geliştirilme projesi kapsamında oluşturulan firmalar konsorsiyumuna seçildi. Konsorsiyumda Bursalı iş insanı Celal Gökçen’e ait AQUILA ve dünya devi Simens ile birlikte bir firma daha yer alıyor.

'TÜRK MARKASI OLARAK YÜKSELECEĞİZ'

Otomotiv yan sanayi ve plastik teknolojileri konusunda Bursa’nın yenilikçi ve öncü kurumu olan BPlas CEO’su Mehmet Celal Gökçen,
bu önemli fırsatı BPlas tecrübesiyle önemli bir noktaya taşıyacaklarına dikkat çekti.

Önümüzdeki yıl farklı yakıt türü, motor ve tasarımla tanıtacağı yeni uçak modelleriyle Türk Kartalı ile gövde gösteri yapmaya hazırlanan Gökçen, Bursa’da üretim için de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Gökçen, 2010 yılında Manas ve Orhan Holding konsorsiyumu ile Türkiye’nin ilk 3 tekerlekli elektrikli otomobilini üretip, dünyanın en büyük otomobil fuarı Cenevre’de sergilemişti.

#AQUILA
#Bursa
#Mehmet Celal Gökçen
#Simens
6 yıl önce