Hükümet gençlere meslek seçiminde destek verip kariyer fırsatı yaratırken, her yıl mezun olan 800 bin üniversiteliye iş kapısı açacak. Finanstan bilişime, inşaattan turizme, sağlıktan teknolojiye her alanda bir dizi stratejik karar devreye girecek.
Bu kapsamda 2023'e kadar 400 binin üzerinde turizmci yetiştirilecek, 100 bin bilişimci işe alınacak. Üniversite mezunlarına ilişkin düzenli olarak istihdam izleme araştırması yapılacak. Yeni sistemle birlikte üniversite öğrencileri de devlette hem çalışıp hem de eğitimine devam edebilecek.
Bu projeyle 2023'e kadar Türkiye'deki bütün üniversitelerdeki 18-25 yaş arasındaki öğrenciler ilk kez sigorta sistemine dâhil edilecek. İşgücü piyasası eğitimleriyle 2.2 milyon gence iş imkânı oluşturulacak. Esnek çalışma biçimleri sosyal güvenlik sistemiyle desteklenecek, çalışanların kazanılmış hakları korunarak, ekonomik ve sosyal haklarıyla istihdam edilebilirliği sağlanacak.
İşgücü piyasası için bilgi-izleme sistemi tasarlanacak. Eğitim-öğretimin ihtiyaçları karşılama yeterliliği geliştirilecek. Mühendis, mimar, doktor gibi birçok meslekte danışmanlık hizmetleri etkinleştirilecek. İŞKUR üniversite festivallerine katılacak. Fuarların içeriği geleceğin meslekleri dikkate alınarak hazırlanacak. Kamu yönetiminde uzaktan eğitim yaygınlaştırılacak. Çalışma hayatına yönelik eğitimlerle kurumsal ve bireysel gelişime katkı sunulacak.