|

70’inci yaşında yeni şube modeli

Akbank, kuruluşunun 70’inci yıldönümünde bankacılığın geleceğine yön verecek iddialı bir dönüşüm projesi açıkladı. Yeni şube modeli ve iş yapış biçimi; insan-mekan-teknoloji ilişkisini ön planda tutuyor. İki yılda tamamlanması hedeflenen değişikliğin bankaya maliyeti yaklaşık 90 milyon dolar.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2018 الخميس
Güncelleme: 00:47 - 1/02/2018 الخميس
Yeni Şafak
Akbank, kuruluşunun 70'inci yılında, 14 bine yakın çalışanıyla tüm Türkiye’de iddialı bir dönüşüm projesine imza atıyor.
Akbank, kuruluşunun 70'inci yılında, 14 bine yakın çalışanıyla tüm Türkiye’de iddialı bir dönüşüm projesine imza atıyor.

Teknoloji yatırımlarıyla geleceğin bankacılığını bugüne taşıyan Akbank, kuruluşunun 70'inci yılında, 14 bine yakın çalışanıyla tüm Türkiye’de iddialı bir dönüşüm projesine imza atıyor. Güvenilir, dinamik, sade, yenilikçi ve insan odaklı yaklaşımıyla teknolojinin tüm gelişmelerini müşterileriyle buluşturan Akbank, bu yeni iş modelini 2018’de yaklaşık 250 şubesinde hayata geçirecek, 10’a yakın şubede ise tam mimari dönüşümle uygulanacak. İki yılda tamamlanması hedeflenen projeyle 2019’un sonuna kadar, bugün sayısı 878 olan Akbank şubelerinin tamamı dönüştürülecek. Bankanın İstanbul’daki en eski merkezlerinden biri olan Galata Rıhtım’daki şubede tanıtımı yapılan dönüşüm projesinin maliyeti 90 milyon dolar olacak.

12 KİŞİYLE ATILAN TOHUMUN MEYVELERİ

Dönüşüm programının paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, hem bankanın geçmişini anlattı hem de gelecek vizyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 1948’de Adana’da 12 kişilik çalışanla tohumları atılan Akbank’ın, bugün 878 şubesi ve 14 bine yakın çalışanıyla hizmet veren büyük bir aile haline geldiğini söyledi. Türkiye’nin geleceğine duydukları güvenle yatırımlarını sürdürdüklerini anlatan Binbaşgil, “Bugün de burada bankacılıkta bir milat olacak yeni şubemizi ve iş modelimizi anlatmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.


GELECEĞİ YAŞATIYORUZ

Bu yatırımların ve yeniliklerin hepsi geleceğin bankacılığını bugünden müşterilerimize sunma arzusu ve vizyonlarının göstergesi olduğunu belirten Binbaşgil, yeni dönem hizmet anlayışlarını şöyle özetledi: “Tüm çalışmalarımızı; güvenilir, dinamik, sade, yenilikçi ve insan odaklı olmak üzere beş değer üzerine oturtuyor, Akbank’ın geleceğini buna göre şekillendiriyoruz. Bu vizyonumuzla elde ettiğimiz başarılar dünya finans otoritelerince ve uluslararası kuruluşlarca da takdir ediliyor."

İMZA DİJİTALLEŞTİ KAĞIT AZALDI

Türkiye’nin en nitelikli bankacılarından oluşan bir ekibe sahip olduklarının altını çizen Binbaşgil, “İnovasyon sürecine tüm çalışanlarımızı dahil eden, çok daha dinamik ve şeffaf, değişimi kucaklayan bir kurumsal kültüre sahibiz” dedi. Akbank’ın yeni iş modeliyle müşterilerine zamandan tasarruf sağlayan; sade, hızlı ve kolay bir bankacılık deneyimi sunacağını belirten Binbaşgil, şu bilgileri verdi: “Kağıtsız yeni süreçlerimizle, sadece sözleşme işlemlerimizde yılda % 95 kağıt tasarrufu sağlayacağız. Şube içinde yapılan günlük yaklaşık 200 farklı işlemin ‘Yeni Gişe Ekstra’larımızla self servis ve sıra beklemeden gerçekleştirilmesini sağlamayı hedefliyoruz.”

  • TEKNOLOJİYE YILDA 150 MİLYON DOLAR YATIRIM
  • 2017’de teknolojiye yaklaşık 150 milyon dolar kadar yatırım yaptıklarının bilgisini veren Hakan Binbaşgil, “Bu sene de teknolojiye benzer bir yatırım söz konusu olacak. Ayrıca geçtiğimiz günlerde toplamda 250 milyon dolar yatırım yapacağımız Akbank Veri ve Yaşam Merkezi’nin temelini attık. Güçlü mali yapı ve vizyoner bir ekibin bir arada olması ‘Yarının Akbank’ını inşa etmemizi sağlıyor” dedi.
'ÜLKEMİZLE BİRLİKTE BÜYÜDÜK'

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, 70 yıllık geçmişi olan köklü bir banka olarak Türkiye’nin büyümesine paralel olarak büyüme kaydettiklerini söyledi. Dinçer, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Bankamız, bugün hem yetmişinci yılını kutluyor, hem de önümüzdeki yıllar için yeni iş modelimizi başlatıyor. Yetmiş yıllık bu bayrak yarışında yeni bir tura başlıyoruz. Akbank’ın temel misyonu her zaman sürdürülebilir ekonomik değer yaratmak oldu. Önümüzdeki yıllar boyunca da Türkiye’nin güven duyulan bankası, Türkiye’nin Akbank’ı olmaya devam edeceğiz. Yenilikçi anlayışımızla, bugün burada, yarının Akbank’ını inşa ediyoruz. Bugün büyük bir değişimi başlatıyoruz” dedi.

  • 828 noktada aynı anda pasta kesildi
  • Akbank, 70’inci yıl kutlamalarını tüm şube, bölge müdürlükleri ve genel müdürlük dahil 828 noktada aynı anda pasta keserek kutladı. 70 yıl önce ilk şubenin Adana’daki açılışı sırasında davetlilere ikram edilen çikolata ve portakal suyu, yeni kutlamalar sırasında da ikram edildi.

Müdür aşağı müşteri yukarı

Akbank’ın yeni şube modelindeki geniş ve ferah mekânlar ile aydınlık çalışma ortamları dikkat çekiyor. Müşterileriyle çalışan arasında banko veya masa gibi bariyerlerin olmaması kolay iletişim kurabilme imkanı tanıyor. Müdür odasının giriş katında tutulduğu yeni konsept; hoş geldin masası, gişe ekstra, gişe alanı, Akbank portal, görüşme odaları gibi hizmet birimlerinden oluşuyor.

#Akbank
#Bankacılık
#Suzan Sabancı Dinçer
#Hakan Binbaşgil
٪d سنوات قبل