|

4/C'liler KHK ile 4/B'li oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeron açıklamasında 4C statüsünde çalışanların 4B kadrosuna alınacağını söylemişti. Bunun ardından olağanüstü hal kapsamındaki 696 sayılı KHK ile 4/C personeli 4/B statüsüne geçirildi. Peki 4/C ve 4/B nedir, 4/B ve 4/C kadrolarının hakları nelerdir? İşte tüm detaylar.

Yeni Şafak
09:00 - 24/12/2017 Pazar
Güncelleme: 13:11 - 24/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
4/C kadrosu 4/B kadrosuna geçirildi.
4/C kadrosu 4/B kadrosuna geçirildi.

Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan 696 sayılı KHK'ya göre 4/C (geçici) personel statüsü kaldırılarak, bu statüdeki personel 4/B (sözleşmeli) statüsüne geçirildi.

4/B NEDİR?

B grubu olarak adlandırılan kadrolar, kamu personel seçme sınavının ardından ÖSYM başkanlığınca merkezi sistemle ataması yapılan ve başka her hangi bir sınava girilmeksizin göreve başlanılan kadrolardır. (Memur, koruma ve güvenlik görevlisi, hemşire, mühendis, hizmetli vb. 4(b) BAĞ-KUR sigortalısı sayılır.

HİÇ HİZMETİ OLMAYAN 4/B'Lİ YILLIK İZİN ALABİLİR Mİ?

Madde metnine göre 4/B'li olarak ilk defa atanan ve daha önce hiç kamu hizmeti bulunmayan bir kişi ancak bir yıl çalıştıktan sonra yıllık izin haketmektedir. Atanan kişi, ilk yıl, yıllık izin kullanamayacaktır.

SGK 4B HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

E-Devlet' e giriş yaparak bu hizmetlere ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca geçmişe dönük bilgilerinizi 4B Hizmet Dökümü sayesinde öğrenebiliyorsunuz. Sisteme yeni gelen bir özellikle 4B Özet Hizmet Dökümü ile daha güncel bilgilerinize ulaşırken 4B Detaylı Hizmet Dökümü ile geçmiş dönemdeki bilgilerinize ulaşabileceksiniz.



4/C NEDİR?

Bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Dairesinin ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir.

#Taşeron işçi
#4/B
#4/C
#KHK
#Kadro
6 yıl önce