|

'300 koyun' için başvurular başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geçtiğimiz aylarda açıkladığı 300 koyun projesiyle ilgili ön başvurular başladı. Bursa Damızlık Koyun Keçi Birliği, üyelerine 1 hafta ücretsiz hizmet verecek.

Yeni Şafak
09:31 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 09:32 - 24/02/2018 Cumartesi
IHA
300 koyun projesiyle ilgili başvurular 21 Şubat itibariyle başladı.
300 koyun projesiyle ilgili başvurular 21 Şubat itibariyle başladı.

Başvurular TİGEM’e mail yoluyla yapılacak. Bursa Damızlık Koyun Keçi Birliği ise internet kullanmayı bilmeyen üyelerine birlikte pazartesi gününden itibaren 1 hafta boyunca ücretsiz olarak ön başvuru yapmaları için yardımcı olacak.

300 KOYUN BAŞVURUSU İÇİN BİR HAFTA GECE 12'YE KADAR HİZMET

1 hafta boyunca gece saat 12’ye kadar üyelerine hizmet verecek birlik, mail adresi olmayanlara mail adresi açıp, onları nasıl başvuru yapmaları konusunda bilgilendirecek.

300 KOYUN BAŞVURUSU TİGEM'E YAPILIYOR

Oran, "300 koyunla ilgili başvurular direk TİGEM’e yapılıyor. Bu başvurular elektronik ortamda yapılıyor. Üyelerimizden bilgisayar ve mail kullanmayı bilmeyenlere buradan hizmet vereceğiz. 300 koyun projesiyle ilgili başvurular 21 Şubat itibariyle başladı. Üyelerimizin ön başvuruyu yapmak için sadece nüfus kağıdı ve mail adresi olması kâfi. Mail adresi olmayan şahıslara biz burada mail adresi açacağız. Bu projeye ön başvuruda herhangi bir şart aranmıyor" şeklinde konuştu.

TİGEM 300 KOYUN PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI

Proje için başvuran üreticiler değerlendirilirken; "Üretim yapacağı yerin mera alanı, kaba yem üretebilirliği, hayvan varlığı, cinsiyet ve yaşı, hayvan barınağına sahip olması, halen hayvancılıkla uğraşıyor olması" kriterleri göz önünde bulundurulacak.

300 KOYUN PROJESİ NELERİ İÇERİYOR?

Projeye göre, üretim sürecinde, yetiştiriciye bakım ücreti ve sigorta bedeli avans olarak verilecek. Sözleşme imzalanacak yetiştiricilere kendi işletmelerinde TİGEM tarafından eğitim imkanı sağlanacak. Sütten kesimi müteakip kuzular alınacak, masraflar düşülerek hak edişi üreticiye ödenecek. Üretilecek tüy ve süt yetiştiricinin olacak. Üreticilerin bu hayvanlar için yaptıracağı TARSİM sigortası da ücretsiz olacak ve Bakanlık tarafından desteklenecek.

Üretici başına 300 başa kadar küçükbaş hayvanın verileceği projeyle 500 bin baş anaç küçükbaş hayvan temin edilmesi planlanıyor.

Projeyle 8. yılın sonunda dişi sayısının toplam 5 milyon başa ulaşması ve yaklaşık 3 milyon 250 bin baş erkek kesimiyle 52 bin 300 ton et üretimi hedefleniyor.

#TİGEM
#Koyun
#300 koyun
6 yıl önce