EDISYON:

Zelenski açıkladı: Donbas hayati önemde

00:0012/04/2022, Salı
G: 11/04/2022, Pazartesi
Yeni Şafak
Ukrayna askerlerin hazırlıklarını sürdürüyor.
Ukrayna askerlerin hazırlıklarını sürdürüyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinde gerçekleşmesi beklenen ‘büyük savaş’ için ölüm kalım benzetmesi yaptı. Rusya’nın Donbas’ta büyük çaplı bir harekât planladığını söyleyen Zelenski, “Donbas’taki güçlerimiz mevzilerini koruyamayacaksa, Kiev’e bir saldırı riski muhtemeldir” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeleri değerlendirdi. Zelenski, ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinde gerçekleşmesi beklenen “büyük savaş” için ölüm kalım benzetmesi yaptı.

El Cezire kanalına konuşan Ukrayna lideri, başkent Kiev’e düzenlenecek bir saldırının hâlâ ihtimal dahilinde olduğunu belirterek, eğer Donbas kaybedilirse Rusya’nın başkente saldırı düzenleyebileceğini söyledi. Zelenski, Donbas’ta gerçekleşecek savaşın son derece hayati olduğunu belirterek, “Donbas’taki güçlerimiz mevzilerini koruyamayacaksa, Kiev ve Kiev Oblastı’na (il) karşı tekrarlanan bir saldırı riski neredeyse muhtemeldir” değerlendirmesinde bulundu.

#Ukrayna
#Volodimir Zelenski
#Donbas
#Rusya
#Kiev
#El Cezire

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.